Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Andersen en Serero plaatsen vraagtekens bij hun toekomst

Het lijkt erop dat er bij Ajax meer gaat veranderen dan de bezetting van de trainersstoel. Frank de Boer gaat, Peter Bosz komt. En het is de vraag of Bosz op zijn eerste dag kan kennismaken met Lucas Andersen en Thulani Serero, die zogezegd nadenken over hun toekomst.

01 juni 2016 - 14:45
UsershyraDesktopajax_dataimagesa2e961264a48a6ea3abee22f7284cfef_normal
De toekomst van Andersen is al een tijdje onzeker. © Pro Shots

Andersen en Serero staan beiden al een paar jaar in Amsterdam onder contract, maar zijn nooit uitgegroeid tot onbetwiste basisspelers. De Deen werd het afgelopen seizoen zelfs verhuurd aan Willem II en verhuren is bij Ajax nog wel eens voorsorteren richting uitgang.

Serero speelde onder De Boer veelvuldig tweede viool, een enkele opleving daargelaten. Door de mindere vorm van Riechedly Bazoer was de Zuid-Afrikaan tijdens de laatste wedstrijden van de kampioenenmaker ineens weer volop in beeld.

Maar hoe het nu verder moet? “Ik denk dat het moeilijk wordt om een basisplaats te veroveren bij Ajax, dan is het misschien beter verder te kijken,” klinkt de 21-jarige Andersen realistisch in Tipsbladet. “Afgelopen jaar hebben er veel spelers op het middenveld gestaan, dat vergroot mijn kansen niet.”

“Er komt natuurlijk een nieuwe coach, dat kan de situatie veranderen. De club had mij de laatste jaren amper nodig en het wordt lastig om nu wel een basisplaats af te dwingen. Als Bosz er hetzelfde over denkt als De Boer, wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging.”

Serero wil na een tripje met Bafana Bafana knopen doorhakken over zijn toekomst. “Ik weet niet wat er te gebeuren staat, maar ik loop al een tijdje rond bij Ajax en misschien wordt het tijd om nu beslissingen te nemen,” reageert de kleine man (26) uit Zuid-Afrika tegenover Kick Off.

“Misschien ben ik te lang bij dezelfde club met dezelfde trainer geweest, al ben ik nu wel overal goed aan gewend. Maar nu vertrekt de trainer en ik merk om me heen dat diverse spelers ook plannen in die richting hebben.”

“Een helderder antwoord kan ik even niet geven,” vervolgt Serero. “Ik denk dat de zaken een stuk duidelijker worden als ik straks terug ben in Amsterdam. Ik loop al zo'n vijf rond in Nederland, dus ja. Ik weet het niet, het hangt er allemaal van af.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >