Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Anastasiou trainer Roda JC, Tobiasen assistent Sparta

Met Ajax op je cv zit je altijd goed. Vraag dat maar aan Yannis Anastasiou en Ole Tobiasen. Zij beginnen het seizoen met een nieuwe uitdaging. De Griek is aangesteld als nieuwe trainer van Roda JC, de Deen neemt plaats op de bank van Sparta.

21 juni 2016 - 12:00
UsershyraDesktopajax_dataimages698e29281209c9c59f532cd06e36726f_normal
Anastasiou debuteerde in 2004 in de topper tegen PSV. © Pro Shots

De twee speelden nooit samen in de Amsterdam Arena, maar koesteren wel allebei een verleden bij Ajax. De periode van Tobiasen in Amsterdamse dienst (1997-2002) werd gekenmerkt door veel blessureleed, Anastasiou behoorde tussen 2004 en 2006 tot de voorhoede en veroverde alle Nederlandse prijzen.

De spits was toen al belangrijk binnen de groep. Toenmalig trainer Danny Blind vroeg hem in 2005 zijn contract te verlegen. Niet omdat hij nog veel speeltijd zou kregen, wel vanwege een vaderrol. Anastasiou heeft zich inmiddels ontwikkeld tot trainer.

De 43-jarige aanvaller van weleer was eerder jeugdtrainer bij Ajax, assistent en eindverantwoordelijk bij Panathinaikos en assistent bij Reading. Hij moet er nu voor zorgen dat Roda JC zich weer veilig speelt in de eredivisie, dan is zijn taak volbracht. Anastasiou tekent een contract voor een jaar.

Net als Anastasiou staat ook Tobiasen voor de uitdaging om een club voor de eredivisie te behouden. De gewezen rechtsback verruilt Jong NAC Breda voor Jong Sparta en wordt ook assistent bij het eerste elftal van de promovendus.

Tobiasen vierde successen in Denemarken, bij FC Kopenhagen, en in Amsterdamse dienst, maar zijn verblijf in de Arena herinneren we ons toch vooral vanwege de ene na de andere zware blessure. In die vijf jaar tijd bij Ajax kwam Tobiasen, talentvol als hij was, tot slechts 24 wedstrijden.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >