Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax bevestigt de komst van spits Cassierra

Ajax heeft de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Mateo Cassierra komt over van Deportivo Cali en zette zijn handtekening onder een contract voor vijf jaar. Ajax heeft krap 6 miljoen euro over voor de negentienjarige spits, die de ruimte krijgt om te groeien.

17 juni 2016 - 13:47
UsershyraDesktopajax_dataimagesd905977345a8ffd992a496508f20d4b4_normal
Casierra wordt gepresenteerd met het shirt van vorig seizoen. © Ajax Images

Een grote verrassing is de transfer van Cassierra niet meer, aangezien er de laatste week volop over hem is bericht. Zo werd de Colombiaan gespot op Schiphol en op De Dam, in de binnenstad. Ook een foto van zijn presentatie lekte uit, via het Twitter-account van zijn zaakwaarnemer.

Cassierra is 1.83 meter lang en staat te boek als een meevoetballende spits, die oog heeft voor zijn medespelers. Hij scoorde gemeten over 2015 acht keer, in 2016 trof hij in minder minuten ook minder vaak doel. Vier keer in totaal. Bedenk hierbij dat Deportivo Cali slechts middenmoter is.

Het speelt ook mee dat Cassierra in Cali veel concurrentie heeft; hij speelde de laatste tijd lang niet altijd. Daniel Cruz noemt in gesprek met Ajax Life de kwaliteiten van Cassierra: balvast, redelijk kopsterk en snel.

Maar Cruz weet als geen ander dat die kwaliteiten alleen niet genoeg zijn om in Amsterdam stand te houden. “Het gaat er vooral om dat hij zichzelf snel aanpast. Bij Ajax is er weinig geduld op de tribunes, hij moet dus snel presteren. En belangrijk is dat hij snel de taal gaat spreken. Hij heeft een goede mentaliteit, maar het gaat er echt om dat hij zich goed aanpast.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >