Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Swart maakt tongen los met rant van zeven minuten

Hij heeft indruk gemaakt, Sjaak Swart. Maar of die indruk positief is of negatief, laten wij even in het midden. Dat moeten jullie zelf maar bepalen. Het verspelen van het kampioenschap maakt veel emoties los, niet in de laatste plaats bij Mister Ajax.

10 mei 2016 - 10:38

Je kunt je afvragen of het handig is om zo vol van emoties zeven minuten lang voor een camera te zitten, maar Swart heeft sinds kort een soort eigen serie: Alles op Swart. Dit keer komt er van alles uit Swart, een minuut of zeven lang.

De Graafschap krijgt ervan langs, de fans van de Superboeren zijn aan de beurt, de scheidsrechter ontloopt zijn beurt wederom niet en uiteraard is de kritiek op Ajax ook niet mals. Dat laatste wordt wel eens vergeten door de overige zaken, maar Swart spaart zijn eigen club niet.

Verderop in den lande zijn dat de passages waar het gemakkelijkst aan voorbij wordt gegaan. En dat is ergens wel een beetje logisch. “Ik hoop heerlijk dat ze eruit gaan, ik hoop dat ze zoveel gegeven hebben dat ze vrijdag niet meer kunnen lopen,” merkt hij op over De Graafschap, dat Ajax twee belangrijke punten afsnoepte.

Swart kan er nog altijd niet bij dat De Graafschap de remise (1-1) met Ajax vierde alsof het WK was gewonnen. Keeper Hidde Jurjus sprong van blijdschap van publiek in, dat was inderdaad ook een beetje raar. Maar goed, dat zijn van die dingen die gebeuren op zulke dagen. Denk maar eens terug aan de ontknoping in 2010, met de uitwedstrijd tegen NEC. Toen was het niet veel anders.

Er zijn nog meer dingen waarover Swart los gaat. De lange ballen bijvoorbeeld, het missen van de diverse kansen, de slappe schoten van Thulani Serero, het passeren van Lasse Schöne en Riechedly Bazoer en de huidige staat van de selectie, met het oog op de voorronde van de Champions League.

Weet je wat, bekijk de video gewoon zelf effe. En bepaal daarna: heeft Swart gelijk of verlaagt hij zich hiermee tot het niveau van bijvoorbeeld Willem van Hanegem?

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >