Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne wil Bosz spreken voordat hij toekomstplannen maakt

Speelt Lasse Schöne volgend seizoen nog bij Ajax? De Deen weet het nog niet. Veel zal afhangen van een nog te voeren gesprek met Peter Bosz. Schöne wil de nieuwe trainer spreken voordat hij toekomstplannen maakt, want die heeft hij nu nog niet.

31 mei 2016 - 15:50
UsershyraDesktopajax_dataimages7e1c078224569a727f16c3009fd8313d_normal
Schöne was afgelopen jaar met vijf goals en vier assists best belangrijk. © Pro Shots

“Mijn contract loopt nog een jaar en ik ben nu een speler van Ajax. Ik wil praten met de nieuwe coach en horen wat zijn plannen zijn voordat ik na ga denken over mijn toekomst,” zegt Schöne in gesprek met het Deense BT.

En nee, Schöne weet dat Bosz hem geen speeltijd kan beloven. Het gaat  hem dan ook vooral om het gevoel dat hij bij de nieuwe trainer krijgt. “Een gesprek met de nieuwe trainer kan een hoop duidelijk maken. Ziet hij het in me zitten of niet.”

De aanvallende middenvelder zit momenteel met Denemarken in Japan voor een oefenpotje. Als hij terug is, gaat Schöne in gesprek met Bosz. “Daarna heb ik een korte vakantie waarin erover kan praten met mijn familie. Dan zien we wel wat eruit komt, want op dit moment heb ik nog niet zoveel toekomstplannen,” zegt Schöne.

Het klinkt allemaal niet als dat de dertigjarige Deen koste wat kost Ajax wil verlaten. Wel wil hij voorkomen dat hij nog zo’n seizoen meemaakt als het afgelopen jaar. Schöne speelde wel veel wedstrijden (33) in Ajax 1, maar zelden stond het de volle negentig minuten in het veld. Per wedstrijd speelde hij gemiddeld 46 minuten.

Schöne houdt dan ook alle opties open. Al ligt een transfer op korte termijn niet in de lijn der verwachtingen. “Als ik naar een nieuwe club ga, zal dat laat in de zomer gebeuren. Het is duidelijk dat ik de club niet zomaar verlaat. Maar als het wel gebeurt, is de kans groot dat ik naar een ander land ga.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >