Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Om groots te winnen moet je groots verliezen

“Niet op reageren, doe het nou niet.” Ik heb het sinds Björn Kuipers zondag voor het laatst op zijn fluit blies al een paar keer tegen mezelf moeten zeggen. Ook al snap ik nog steeds niet wat er in Doetinchem allemaal is gebeurd, ik wil Ajaxwaardig omgaan met het weggeven van de 34ste landstitel. Wij zijn nog steeds de grootste van het land en zo moeten we ons ook gedragen.

Door Niels Pach
10 mei 2016 - 17:54
UsershyraDesktopajax_dataimagesa66ea9e860346d9eaf137c853c6880ff_normal
Het doet pijn, maar er komt een nieuwe kans. © Pro Shots

Maar dat is verrekte moeilijk. Zeker als PSV’ers die je al jaren niet hebt gesproken je nummer nog blijken te hebben. Of mensen die nu PSV kampioen is ineens actief worden op Facebook. Mijn handen jeuken om er dan wat van te zeggen. Maar ik doe het niet. Ik laat het gaan.

Niet reageren wordt nog lastiger als supporters van andere clubs dan de kampioen de polonaise gaan lopen. Wat was het een feest in den lande omdat Ajax eens een keertje niet de beste is. Ik heb al een paar keer willen uitleggen dat ze zich beter druk kunnen maken om hun eigen club.

Gelukkig bedacht ik me telkens op tijd dat ik ook dit maar moet negeren. Het is alleen maar een goed teken dat supporters van andere clubs zo druk zijn met Ajax. Dan zijn we inderdaad nog steeds de grootste.

We zijn inderdaad nog steeds de grootste.

Daarbij neem ik maar een voorbeeld aan de twee Ajacieden die zondag in een bus vol feestende PSV’ers zaten. De jongens gaven geen kik. Hieraan kan iedere Ajaxsupporter een voorbeeld nemen. Wat een klasse.

Als grootste ga je nou eenmaal af en toe op je bek. Daar ontkom je niet aan. Ajacieden gaan altijd voor het hoogste en dan kan het een keer mislukken. Dat doet pijn, zeker als het zo onnodig is. Maar een ding weten wij Ajacieden zeker: er komt een nieuwe kans. We worden vanzelf wel weer een keer kampioen.

En dat volgende feestje wordt alleen maar mooier door de pijn van zondag. En de Ajacieden die zondag op het veld stonden worden er beter van. Het is in ieder geval wat ik mezelf probeer te vertellen. Ik hou me maar vast aan de woorden die ik tegenkwam op Twitter van PSV’er en voormalig topzwemmer Pieter van den Hoogenband.

Hij zei ooit: “Het winnen van een gouden medaille is een machtig gevoel. Maar het verliezen van een medaille is veel krachtiger. Het maakt je scherper en gretiger. Uiteindelijk maakt dit je beter. En daar draait het voor mij allemaal om.”

Laten het hopen dat het klopt. Hopelijk zien we volgend seizoen een scherp en gretig Ajax dat de pijn van zondag als motivatie gebruikt. Zodat we dan niet alleen de grootste zijn, maar ook gewoon weer de beste.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >