Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes hoopt op Olympische Spelen met Duitsland

Amin Younes is bij Ajax inmiddels uitgegroeid tot vaste kracht onder Frank de Boer. Hij won de concurrentiestrijd met Viktor Fischer en bewijst met doelpunten en assists wekelijks zijn waarde voor de Amsterdammers. Het humeur van de Duitser is op dit moment opperbest. “Zelfs het eten smaakt beter.”

09 april 2016 - 13:38
UsershyraDesktopajax_dataimages452f708063e58ee80b11b075528450d2_normal
Younes is naar eigen zeggen bezig aan zijn beste seizoen ooit. © Pro Shots

Eerlijk is eerlijk: zowel de journalisten als de Ajaxsupporters waren wat sceptisch toen Younes begin van dit seizoen voor drie miljoen euro werd weggeplukt bij Borussia Mönchengladbach. Niemand had ooit van deze speler gehoord en veel had de linkervleugelaanvaller nog niet laten zien.

Op het jeugd-EK in Tsjechië – waar de Ajacied werd gescout – kwam de delegatie van Ajax ook helemaal niet voor Younes, maar voor de Deense aanvaller Pione Sisto. Toen deze niet haalbaar bleek, viel het oog van onder andere Frank de Boer op Younes. Zover wij weten is de 22-jarige Duitser gescout op basis van één goede wedstrijd.

Achteraf heeft het aantrekken van de aanvaller toch prima uitgepakt. Younes was dit seizoen al goed voor zes doelpunten en zeven assists. Ook het publiek heeft hem inmiddels omarmd. “Ik voel het ook in het stadion. Ik speel voetbal omdat ik het leuk vind en succesvol wil zijn. Maar ik wil vooral waarde voor het team hebben en niet alleen een show opvoeren. Effectiviteit is belangrijk,” zegt hij op het digitale thuis van Ajax.

Younes hoopt natuurlijk op een kampioenschap, maar wil nog niet op de zaken vooruit lopen. “Ik kijk alleen naar de volgende wedstrijd. Vanavond wacht Cambuur. We moeten stabiel zijn en ons blijven focussen. Als we onze resterende wedstrijden winnen, worden we kampioen.”

Naast het binnenhalen van het kampioenschap wil hij deze zomer ook graag met Jong Duitsland spelen op de Olympische Spelen. “Dat is wel een doel. Het is een schitterend evenement en ik zou graag van de partij zijn. Misschien nodigt de coach me uit, misschien ook niet. Maar voorlopig ligt mijn focus bij Ajax en niet bij Duitsland.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >