Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Warmerdam verlengt contract, Van Bruggen naar PSV

Best wel veel nieuws vanaf De Toekomst. We wisten al dat Ajax A2 wordt opgeheven, maar ook verlengde Django Warmerdam zijn contract met twee jaar en kondigde Damian van Bruggen een transfer aan naar PSV.

19 april 2016 - 18:08
UsershyraDesktopajax_dataimagesdd246dd0bdcc38535378701810c7f59f_normal
Van Bruggen draagt volgend seizoen het shirt van PSV. © Pro Shots

Warmerdam maakt al twee seizoenen deel uit van Jong Ajax en aangezien de spoeling linksachter redelijk dun begint te worden, koos de voetballeiding ervoor hem een nieuw contract aan te bieden. De twintigjarige Warmerdam is steeds vaker op die positie te vinden.

Voorheen speelde Warmerdam ook nog wel eens op het middenveld, maar dat is alweer een tijdje geleden. “Ik ben omgetoverd tot centrale verdediger en linksback. Ik focus me nu op die laatste positie,” meldt Warmerdam, die tot medio 2018 vastligt. “De komende twee jaar moet ik me opnieuw bewijzen om een plek in het eerste te veroveren.”

Die plek in het eerste elftal is sowieso niet weggelegd voor Van Bruggen. Hij werd dit seizoen wel diverse keren bij de selectie gehaald, maar dit was altijd vanwege persoonlijk ongemak bij zijn concurrenten. Ajax had nog een optie om zijn aflopende contract te verlengen, maar maakte daar geen gebruik van.

PSV benutte dit buitenkansje door Van Bruggen een contract aan te bieden. De centrale verdediger verbond zich tot de zomer van 2018 aan de club uit Eindhoven, met de optie voor een extra jaar. Van Bruggen was in totaal vijf jaar op De Toekomst te vinden.

“Ik heb gekozen voor het sportieve. Het plan dat PSV heeft geschetst, sprak me enorm aan. Ik ben aardig onderweg, maar kan op trainingen en in de Jupiler League nog veel leren. Binnen anderhalf jaar hoop ik hier in het Philips Stadion te spelen,” reageerde Van Bruggen op zijn overgang naar Eindhoven.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >