Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vreven denkt vaker aan verlies tegen Ajax dan bekerwinst

Je hebt culthelden en je hebt culthelden. Over Stijn Vreven bestaat wat dat betreft geen twijfel. De Belg die jarenlang bij FC Utrecht speelde en zich in zijn vrije tijd graag als indiaan verkleedde won de beker in 2003 van Feyenoord. Vreven denkt echter nog vaker terug aan de verloren bekerfinale tegen Ajax in 2002, zo biecht hij op.

23 april 2016 - 12:53
UsershyraDesktopajax_dataimages846d6133e06ad128d903033b58456027_normal
Dit is Vreven ten voeten uit. © Pro Shots

Feyenoord en FC Utrecht staan aanstaande zondag tegenover elkaar in de KNVB bekerfinale. Daarom ging Voetbal International langs bij Vreven. In een fijn videoitem blikken de verslaggever en Vreven niet alleen terug op de gewonnen bekerfinale tegen Feyenoord, maar staan ze ook stil bij de verloren finale tegen Ajax op 12 mei 2002.

Ajax won destijds de beker uiteindelijk in de verlenging door een doelpunt van Zlatan Ibrahimovic. Maar na de wedstrijd ging het eigenlijk vooral om de gelijkmaker van Wamberto. De Braziliaan sleepte er in de slotminuten nog een verlenging uit, maar stond daarbij bijna twee meter buitenspel.

“Ik moet zeggen dat die wedstrijd meer in mijn bovenste schijf ligt dan de gewonnen bekerfinale tegen Feyenoord,” zei Vreven. “Hoe raar dat ook klinkt. Dit was zo onrechtvaardig. We speelden daar een goede wedstrijd en we werden genaaid door een lijnrechter met een blackout. Dat was heel pijnlijk en het blijft heel pijnlijk.”

De verslaggever laat Vreven foto’s zien van opstootjes met onder andere Cristian Chivu. De Belg beseft zich maar al te goed dat hij erg lastig kon zijn op het veld. “Als ik al mijn akkefietjes nog moet noemen... Ik heb met veel spelers ruzie gemaakt, dat besef ik me nu ook. Ik was niet de leukste voetballer om tegen te spelen.”

Ook als trainer is Vreven zijn fanatisme nog niet afgeleerd. Naar verluidt heeft hij als oefenmeester meer schorsingen aan zijn broek hangen dan als speler. “In mijn eerste jaren als trainer was het inderdaad zeer onstuimig,” zegt de Belg die nu trainer is van Waasland-Beveren. “Ik heb de passie die ik op het veld had nog niet kunnen loslaten.” 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >