Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vragen en antwoorden over staantribune op Zuid

Het plan is om van de F-side volgend seizoen een echte staantribune te maken. En Vak410 naar beneden te verhuizen. Dit zorgt voor veel vragen. Het is daarom een goed idee om antwoord te geven op de meest gestelde vragen.

22 april 2016 - 15:50
UsershyraDesktopajax_dataimages12a9a4922426a823796f4c5b86a50dbc_normal
We verwachten weer toffe plaatjes van Zuid! © De Brouwer

We schakelen even over naar het digitale thuis van de F-side. Daar is een vragenvuur gepubliceerd met de meest gestelde vragen sinds de plannen uit de doeken werden gedaan. Er komen een paar zaken uit naar voren die het onthouden waard zijn.

Het is in ieder geval zo dat het aantal seizoenkaarthouders gelijk blijft, ook na introductie van de staantribune. Wel zijn er extra kaarten beschikbaar voor duels in de eredivisie, maar die zijn alleen te koop voor seizoenkaarthouders op eerste ring zuid.

Van een seizoenkaarthouder bij Ajax mag je verwachten dat hij geregeld naar het stadion komt om zijn club aan te moedigen. Er is daarom vanuit de diverse groeperingen richting Ajax het voorstel gedaan dat een seizoenkaart bij minimaal twaalf wedstrijden gebruikt moet worden. Overdragen of uitlenen van je seizoenkaart blijft mogelijk.

Als Vak410 naar beneden verhuist, neemt het de faciliteiten mee. Denk aan het hekje, versterkers voor het geluid, drums, plus de vlaggen. Niemand op de F-side wordt gedwongen om negentig minuten lang te zingen en te springen, wel is men het erover eens dat de meest fanatieke supporters achter het doel horen te staan.

Daarom is het volgende bedacht: de vakken 126, 127 en 128 bieden ruimte aan de meest fanatieke fans, voor de vakken aan de zijkant verandert er niets. Als je wilt, kun je ook hier gewoon zitten. Uitzonderingen zijn de grote en belangrijke wedstrijden tegen Feyenoord en PSV, dan worden dit net zo goed staanvakken.

Als je seizoenkaarthouder bent op Vak410 of de F-side heb je van Ajax een e-mail ontvangen waarin je kunt aangeven of je wilt blijven of niet. De verwachting is dat niet iedereen wil meeverhuizen of op eerste ring zuid wil blijven staan. Deze supporters kunnen overschrijving aanvragen.

Afvaardigingen van verschillende supportersgroepen gaan binnenkort rond de tafel voor verder overleg. Daarna volgt meer informatie.

Als je de Q&A nog eens rustig wilt lezen, klik dan hier.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >