Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VDHoorn over Heerenveen-uit: 'Moet een knopje om'

Hoe kan het gebeuren dat Ajax zo slecht speelt terwijl je de schaal al ziet glinsteren? Mike van der Hoorn kan er met zijn hoofd niet bij. De stormram redde min of meer een punt door twee ballen te koppen, maar hoopt dat zijn interventie in het uitduel met sc Heerenveen niet nodig is.

20 april 2016 - 11:05
UsershyraDesktopajax_dataimages17756344fb92e30ccc93490592d3e97f_normal
Van der Hoorn wil zijn stormram in de kleedkamer laten. © Pro Shots

“We hebben gewoon niet goed gespeeld. Ik kan nou ook niet zeggen dat we het gelijkspel hebben afgedwongen,” meldt Van der Hoorn na Utrecht-thuis aan Ajax Life. “Als je de bal niet in elkaars voeten speelt... dan ga je de bietenbrug op. We leden zo veel balverlies.”

Als Ajax iets niet kan gebruiken, dan is het een driepunter op hangen in wurgen in Heerenveen. Het verdient aanbeveling om niet alleen te winnen, maar ook aan het doelsaldo te denken. Als Ajax wint, bedraagt het verschil minimaal vijf doelpunten in Amsterdams voordeel.

“De spirit die we in de laatste minuten toonden, moeten we doortrekken naar Heerenveen-uit. Om die wedstrijd naar ons toe te halen. Er moet een knopje om,” vervolgt de nummer vier van de Ajaxverdediging.

“De eerste helft zag ik nog wel leuke dingen, daarna werd het 'ren je rot'. Tuurlijk, Utrecht staat niet voor niks vierde en heeft gewoon een goede ploeg. Maar het was gewoon geen goede wedstrijd van ons.”

Als Van der Hoorn wel weer naar voren wordt gestuurd, is de aanleiding niet leuk. Maar een beetje oorlog maken in de vijandelijke zestien kan Mikey best bekoren.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >