Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VDBeek bekijkt Cruijffmars in voorbereiding Ajax - PEC

Alles ging een beetje anders op de dag van Ajax - PEC Zwolle. En terecht natuurlijk, want er wordt niet iedere thuiswedstrijd afscheid genomen van Johan Cruijff. Ook Donny van de Beek voelde dat er speciale dingen gebeurden. Hij genoot van de Cruijffmars die supporters liepen.

05 april 2016 - 13:36
UsershyraDesktopajax_dataimages9e1c88e270f0ebcee0f4d24e776ea8b0_normal
Mooi om te horen dat de mars indruk maakt op VDBeek. © Pro Shots

De mars trok ongeveer 5000 Ajacieden die nummer veertien de laatste eer kwamen bewijzen. Van de Beek kon zelf uiteraard niet meelopen, maar hield het verloop wel in de gaten tijdens het nuttigen van zijn sportmaaltijd in aanloop naar de aftrap bij Ajax - PEC.

“Ik heb zeker iets meegekregen van de mars. We zaten te eten en hebben ondertussen een stukje op televisie gezien. Het was indrukwekkend om te zien. Dan zie je hoe groot meneer Cruijff was,” vertelt Van de Beek voor de camera van AT5.

Hoe jonger de generatie, des te kleiner de kans dat ze Cruijff nog bewust hebben meegemaakt. Van de Beek heeft geluk gehad. “Ik heb Cruijff ooit de hand mogen schudden. Dat was tijdens de Copa Amsterdam. Gelukkig heb ik dat kunnen doen en konden we nog een paar woorden wisselen.”

Later op de dag kreeg Van de Beek nog twee keer veertien minuten speeltijd als vervanger van Davy Klaassen. De eindstand van 3-0 stond toen al op het bord.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >