Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Titelkoorts

Ik kan me niet eens heugen wanneer ik me voor het laatst ziek moest melden, maar deze dagen heb ik het flink te pakken. Je hoeft maar aan mijn voorhoofd te voelen en het is wel duidelijk: koorts... Titelkoorts! Zelfs van Cambuur-uit krijg ik de zenuwen.

07 april 2016 - 11:35
UsershyraDesktopajax_dataimages7c999baf00db694e0e083202dc4eb0fe_normal
Nog vijf keer van dit graag! © Pro Shots

Hoewel Ajax al bijna het hele seizoen koploper is van de eredivisie, kan ik me ook al bijna het hele seizoen niet voorstellen dat de schaal weer wordt veroverd. En hoewel ik links en rechts las dat er een titelrace gaande was, had ik dat gevoel na de gelijkmaker (2-2) van Roda JC al helemaal niet meer.

Het voelde nadien alsof Ajax aan het elastiek zat bij de oppermachtige geletruidrager, tijdens de beklimming van de Mont Ventoux. Van die ene uitglijder werd ook al niet geprofiteerd. Ik wachtte slechts op de beslissende demarrage. Boven de boomgrens, in Eindhoven, zou Ajax er in de ijle lucht toch wel afgereden worden?

Niet dus! De Ajacieden vonden een tweede adem en aten eerst het bordje van de ander leeg! De PSV'ers stonden ondersteboven op het veld, schreeuwend om hun moeder. Het resterende profiel van de koers lijkt ook nog eens in het voordeel van Ajax te zijn. Nog even en we moeten alweer bezig zijn met een eventuele, mogelijkerwijs aanstaande huldiging. Terwijl er nog niks zeker is! Niet omkijken, doortrappen!

Ik ben echt al dagen zenuwachtig vanwege Cambuur-uit. En nee, Cambuur is geen wonderploeg. Maar in de strijd tegen degradatie gebeuren soms rare dingen bij zulke clubjes. Zaterdagavond, vol stadion, iedereen een bakkie op en Ajax op bezoek tijdens de zoveelste wedstrijd van het jaar. Eens zien of de jongelingen overeind blijven.

De Ajacieden vonden een tweede adem en aten eerst het bordje van de ander leeg!

Daarna wacht angstgegner FC Utrecht, of zijn ze daar toch al te druk met de KNVB-bekerfinale en krijgt Ajax min of meer vrije doortocht? Die best wel goeie keeper heeft een breukje in zijn hand. Ik wens niemand leed toe, maar zou het voor ons een voordeel zijn? Snel door naar Heerenveen. Op woensdagavond al, dat scheelt weer drie dagen aftellen naar de volgende wedstrijd.

Tegen die tijd telt het seizoen nog maar twee potjes. FC Twente steekt in opperbeste vorm, dankzij Ziyech, maar kan ook hartstikke failliet zijn tegen de tijd dat het richting Arena komt. Of onderweg naar huis, die optie staat net zo goed open. Misschien beslist die uitspraak de competitie wel. Of het wordt nog een week stressen richting de slotdag. Al kan ik me haast niet voorstellen dat het op De Vijverberg nog fout gaat...

Het wordt bijna tijd om de finishtune in te starten. Grote kans dat je met het lezen van het woord 'finishtune' met het deuntje van Radio Tour de France in je hoofd zit. Neurie maar mee, hangend uit het raam, met uitzicht op de meet.

Als je wint, is er niets mooiers dan die laatste kilometers terug te luisteren. Maar het instarten van die tune op het moment zelf zegt niets. Hoe vaak werd op die muziek de koploper niet teruggepakt, desnoods op de streep...

Al met al brengt het tikken van dit blogje de aftrap van Cambuur - Ajax zo'n twintig minuten dichterbij... Gaat het weer een beetje, meneer Van Nunen?

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >