Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer: ‘Geen risico genomen om meer goals te maken’

Frank de Boer toonde zich een tevreden man na de belangrijke zege op sc Heerenveen. Hij constateerde dat zijn ploeg de wedstrijd controleerde en weinig weggaf. “Na de 2-0 hebben we de wedstrijd professioneel uitgespeeld.”

20 april 2016 - 23:39
UsershyraDesktopajax_dataimages43af4ddafb25dac77c96a1632f82431e_normal
De Boer toonde zich tevreden na de 2-0-zege in Friesland. © Pro Shots

Zowel De Boer als zijn collega Foppe de Haan vonden de overwinning terecht. Hoewel Ajax de gehele wedstrijd controleerde, zag De Boer nog wel verbeterpunten. “De uitvoering kon en moest beter. Dat heb ik in de rust ook gezegd."

Daarbij moesten we wel het geduld blijven behouden, maar ook de centrale verdedigers sneller laten indribbelen, zodat er beweging ontstaat. Daar komt ook de tweede treffer uit voort," vervolgt de trainer.

Met het oog op het doelsaldo had Ajax na de tweede treffer nog een klein half uur om uit te lopen op de concurrentie. Het verschil met PSV bedraagt slechts zes treffers, waarbij SC Cambuur ook nog eens richting Eindhoven trekt.

“We kregen de meeste en beste kansen en gaven niets weg. Na de 2-0 hebben we de wedstrijd professioneel uitgespeeld en ook geen risico’s genomen om meer goals te maken. Als het kon, probeerden we te prikken. Daarom wisselde ik ook een aanvaller voor een aanvaller,” doelde hij op de vervanging van Amin Younes door Viktor Fischer.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >