Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Neutrale supporter

Ergens zit er altijd wel een neutrale supporter in me. Om van Ajax te houden, moet je nou eenmaal ook van voetbal houden. Daarin ben ik vast niet uniek. Dus hoewel ik me tot de tachtigste minuut voor een deel op zat te vreten, was er ook een deel best aan het genieten.

17 april 2016 - 17:32
UsershyraDesktopajax_dataimagesdb5da6bb1653babfb60c3412002d94ec_normal
Wie van hen zou de 2-2 nog daadwerkelijk gezien hebben? © Pro Shots

Dat FC Utrecht heeft best een leuke ploeg dit seizoen. Tof dat ze er zelfs in de Arena helemaal voor gaan. Zonder hun kop te verliezen. Ze vallen me al het hele jaar positief op. Mijn neutrale supporter dan, als Ajacied kan ik ze nog altijd niet uitstaan.

Er is één speler in het bijzonder die het mijn ingebouwde liefhebbers moeilijk maakte. Nacer Barazite - en dan heb ik het nog niet eens over mijn innerlijke Johan Derksen. Wat een bijzondere speler is dat. De Graafschap of Ajax, maakt hem volgens mij niets uit. Hij zal er niet korter van slapen.

Ik was vooraf dan ook heel benieuwd hoe hij het in Amsterdam zou doen, ik had hem het hele potje in de smiezen. Als een luipaard was hij op zoek naar zijn kans. Die goal was voor mij dan ook geen verrassing.

Stomende oren in Eindhoven. Heerlijk.

Een man achter me liet zijn ingebouwde clubsupporter helemaal gaan. “Waarom staat die gast daar helemaal vrij?!” Mooi. Maar ik wist wel beter. Hij stond net zo min vrij als Balotelli dat doorgaans doet. Hij weet gewoon al voor een aanval wat komen gaat. Waar de bal komt. Waar hij heen moet sjokken.  

Maar wees gerust, voor ik FC Utrecht verder ga ophemelen en meer vergezochte vergelijkingen maak, laat ik het laatste deel van deze wedstrijd aan mijn Ajacied over. Wat stond Davy toch goed op te letten aan het einde. Dan kan ik mijn zeikerd toelaten en zeggen hoe hij daarvoor speelde, maar daar heb ik geen zin in.

Prachtig hoe hij de al naar hun autolopers afstrafte en de bal min of meer op wilskracht het net inkeek. Met als vervolg dat prachtige punt. Vooraf had ik om een gelijkspel gevloekt, maar nu stonden mijn ingebouwde liefhebbers gezamenlijk te juichen. Deze pot had natuurlijk gewonnen moeten worden, maar zo is het wel superspannend. Met als kers op de taart een dubieuze penalty. Stomende oren in Eindhoven. Heerlijk.

Wat een apotheose in de titelstrijd. En nog beter, door de tegenstander heb ik zelfs een beetje zin gekregen in de bekerfinale. Kom op FC Utrecht. Benieuwd welk deel van me dit nou weer liet typen.

Nicky Samsom heeft het boek 'Ik heb een gek te temmen' geschreven.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >