Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ook vrouw van Foppe de Haan mengt zich in titelstrijd

We moeten even bijpraten. De spanning van de titelrace begint bij velen op hun zenuwen te werken. Ook bij ons, daar niet van. Anderen zijn er nogal mee bezig of er volle bak moet worden gegeven en welke beloning hier tegenover hoort te staan. Dit keer speelt de vrouw van Foppe een hoofdrol.

11 april 2016 - 10:50
UsershyraDesktopajax_dataimagesa35aef73a94ee80399bc74a003b48544_normal
Foppe bezorgt Heerenveen de laatste weken weer wat punten. © Pro Shots

Het uitgangspunt is simpel: er zijn nog vier wedstrijden te gaan en Ajax heeft een voorsprong van twee punten op PSV, plus op dit moment een beter doelsaldo. De kans is groot dat dit zo blijft, al vormt dit geen zekerheidje. Indien PSV nog kampioen wil worden, moet Ajax punten verspelen.

Zowel Ajax als PSV morst maar weinig punten en dus worden er allerlei jokers ingezet om er toch maar voor te zorgen dat de tegenstanders van de titelkandidaten goed hun best doen. Zo beloofde Davy Pröpper broertje Robin, die voor De Graafschap speelt, een vakantie. Broertje Pröpper kan op de slotdag nog invloed uitoefenen op de ontknoping.

De KNVB raakte een beetje in de stress van de beloftes binnen de familie Pröpper en nam contact op, want dit valt in de categorie 'competitievervalsing' en dat kan natuurlijk allemaal niet! Net toen er een streep door de vakantie van de Pröppertjes was gezet, ging de vrouw van Foppe de Haan zich met de titelrace bemoeien.

Ajax neemt het over een dag of tien op tegen sc Heerenveen en wat blijkt? Geke de Haan hoopt dat Heerenveen wint. Niet alleen omdat manlief toevallig trainer is van de Friezen, maar ook omdat ze hoopt dat PSV kampioen wordt. “Zij heeft veel meer met PSV dan met Ajax,” aldus Foppe. “Om haar te plezieren zullen wij er dus alles aan doen om het Ajax zo moeilijk mogelijk te maken.”

Heerenveen maakt overigens nog een kleine kans op kwalificatie voor de play-offs om Europees voetbal, dus dat zou ook een reden kunnen zijn om eventueel volle bak te spelen tegen Ajax. Maar goed, voordat de Ajacieden weer in de bus richting Friesland stappen, moet eerst maar eens worden afgerekend met angstgegner FC Utrecht.

Laat Utrecht nou aan de ene kant bezig zijn met de KNVB-bekerfinale, maar aan de andere kant is het ook van belang om de eredivisie als vierde af te sluiten. Als nummer drie Feyenoord de dennenappel pakt, geeft plek vier ook recht op het spelen van Europees voetbal.

We schakelen over naar Utrecht-speler Nacer Barazite: “We mogen ons niet alleen focussen op de bekerfinale. Je merkt binnen de groep dat iedereen er bij wil zijn in de finale, dit betekent ook dat iedereen scherp is. Ajax hebben we al een keer verslagen. We moeten zorgen dat we sowieso plek vier pakken en de bekerfinale als mooie bonus zien.”

Jullie horen het al. Er komt een kwartet potjes foebele aan met onze favoriete omschrijving: nog maar eens vier wedstrijden van het jaar, hup!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >