Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Menzo aangesteld als hoofd jeugdopleiding Ajax Cape Town

Ajax zoekt er nog altijd eentje, Ajax Cape Town heeft hem inmiddels binnen: een nieuwe hoofd jeugdopleiding. Stanley Menzo gaat de opleiding in Kaapstad vormgeven. De voormalig keeper hoopt indirect de grote broer in Amsterdam te helpen.

07 april 2016 - 13:39
UsershyraDesktopajax_dataimagese45af3cb4fe7694b429f02aa6ce62276_normal
Menzo stond 322 keer namens Ajax onder de lat. © Pro Shots

Het gebeurt nog wel eens dat Ajax spelers uit Zuid-Afrika op proef krijgt en hoewel die spelers meestal retour afzender worden gestuurd, zitten er soms ook wel eens pareltjes tussen. Benni McCarthy bijvoorbeeld. En Thulani Serero werd ook groot bij Ajax Cape Town.

Menzo moet er nu voor gaan zorgen dat de opleiding bij de satellietclub nieuwe pareltjes gaat voortbrengen. Hoewel hij als trainer prima presteerde met FC Volendam (kampioen) en SC Cambuur in de Jupiler League, bleek het moeilijk om ergens onderdak te vinden.

Gelukkig kan Menzo (52) nu in Kaapstad alsnog aan de bak. Hij heeft er uiteraard zin in, anders begon-ie niet aan deze klus. “Samen met de staf kunnen we een extra dimensie toevoegen aan de ontwikkeling van jonge spelers. Zodat ze goede professionals worden,” reageert Menzo.

“Het voelt goed om Ajax Cape Town te kunnen helpen, maar ook om Ajax Amsterdam te helpen sommige spelers op te leiden die klaar zijn voor Europa. Hoeveel ik hier ook ben om mijn ervaring te delen, ik hoop ook veel te leren van dit mooie land en de cultuur van deze mooie stad.”

Ajax heeft nog altijd een meerderheidsbelang in Ajax Cape Town.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >