Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KNVB wil dat Vak410 leeg blijft tijdens volgende klassieker

Het verdict van de KNVB naar aanleiding van de klassieker is binnen. De voetbalbond stelt voor dat Vak410 tijdens de volgende editie van Ajax - Feyenoord leeg blijft. De KNVB voegt toe dat fans uit de betreffende vakken niet elders in het stadion mogen plaatsnemen. Dat laatste is opmerkelijk.

07 april 2016 - 16:13
UsershyraDesktopajax_dataimages59bf0e5a2c93208ea79656c1d3ce76d2_normal
Dit plaatjes ontbreekt wellicht tijdens de volgende klassieker. © Pro Shots

Zoals we allemaal weten, werd er tijdens de laatste editie van de klassieker een Vermeer-pop over de balustrade gehangen. Ajax verwijderde de pop en achterhaalde de dader binnen de kortste keren – nog tijdens de wedstrijd – maar het schikkingsvoorstel van de KNVB liegt er desondanks niet om.

Het voorstel van de bond is als volgt: 10.000 euro boete plus een leeg Vak410 tijdens de volgende klassieker in de Arena. Het doet er niet toe of dit een KNVB-bekerwedstrijd is of gewoon het reguliere duel in de competitie. Het duel om de Johan Cruijffschaal is ook nog een mogelijkheid.

De KNVB voegt als eis toe dat de supporters van de betreffende vakken geen plekken elders in de Arena toegewezen mogen krijgen. Hoewel het prima valt de begrijpen dat de bond wil optreden tegen misdragingen, is deze toevoeging nogal opvallend.

De Utrechtse Bunnikside werd eerder dit seizoen bestraft voor het zingen van antisemitische liederen. Utrecht ontweek de straf door fans te verspreiden over andere delen van de Galgenwaard, waarna de burgemeester de veiligheid niet langer kon garanderen en uitsupporters thuis moesten blijven. Ondanks een kort geding van SV Ajax kwam de KNVB niet op voor onterecht gedupeerde supporters. Toen was van het stellen van eisen aan het uitvoeren van de sraf geen enkele sprake.

Aangezien het om een schikkingsvoorstel gaat, is deze straf nog niet definitief. Ajax heeft een week de tijd om te laten weten of het akkoord gaat.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >