Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen houdt na penalty rekening met nieuwe aangifte

Het uitvak scandeerde in Heerenveen de naam van Danny Makkelie, die zondag Ajax een strafschop cadeau gaf. Serdar Gözübüyük wees in Heerenveen ook naar de stip, en wederom was er discussie na afloop.

21 april 2016 - 09:44
UsershyraDesktopajax_dataimages6039348170374926cea0ffe625b3c74d_normal
Verbijstering bij de Friezen als Gözübüyük de bal op de stip legt. © Pro Shots

Ajax kreeg vlak na rust een strafschop. Mitchell Dijks gaf de bal voor, maar in plaats van dat een medespeler werd bereikt, kwam de bal tegen de hand van Kenneth Otigba. Gözübüyük wees daarop naar de strafschopstip. En net als zondag tegen FC Utrecht faalde Arek Milik niet.

Heerenveenspeler Otigba liet weten dat de bal inderdaad tegen zijn hand kwam. Maar daarmee was alles wel gezegd. "Ik wilde de bal natuurlijk niet op die manier raken," stelde hij tegenover een groep journalisten. Van opzet was geen sprake, was ook wel op de beelden te zien. 

“De penalty was een breekmoment,” stelde trainer Foppe de Haan dan ook vast. “Ik vond het absoluut geen penalty. Ik ga niet zeuren, want we hebben terecht verloren. Maar als je er een bewegingsanalist op loslaat, zal je zien dat de hand niet naar de bal gaat. Ik vond het niks. Echt niks.”

Frank de Boer hield er een andere visie op na. “Volgens mij stond zijn arm wel een beetje wijd en niet tegen zijn lichaam. De bal kwam precies op zijn hand en niet zijn arm. Er zullen veel scheidsrechters zijn die hem niet geven, maar meer die hem wel geven. Dit valt te billijken, denk ik. Op dit moment zit het niet tegen, maar anders hadden we ook de goal wel gemaakt. Op dat moment was het wel een opluchting en kan het een tik zijn aan de tegenstander.”

Was het wel of geen strafschop, er zal vandaag wel weer flink over gediscussieerd worden. "MIsschien gaat er wel weer iemand naar het politiebureau," grapte aanvoerder Davy Klaassen, doelend op de aangifte die PSV-fan Marcel deed naar aanleiding van de pingel zondag.

Makkelie werd in Heerenveen gekscherend toegezongen, wellicht is het bij Ajax - FC Twente de beurt aan Gözübüyük als de score het toelaat. Al is een lekker deuntje vinden voor zijn naam een stuk lastiger.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >