Jong Ajax wint van FC Emmen bij terugkeer Tete

Jong Ajax won vrijdagavond met 2-0 van FC Emmen in de Jupiler League door doelpunten van Richairo Zivkovic en Sam Hendriks. Maar eigenlijk ging het op De Toekomst vooral over Kenny Tete. De verdediger maakte na tien weken blessureleed zijn rentree.

09 april 2016 - 00:00
UsershyraDesktopajax_dataimages55433b8d8e70d0d652148726b145d073_normal
Goed om te zien: Tete weer in actie! © Pro Shots

Tete was na de wedstrijd blij dat hij eindelijk weer minuten kon maken voor Ajax. “Het is fijn dat ik weer kan voetballen na tweeënhalve maand. Ik wil nooit meer geblesseerd zijn, want het is vervelend om anderen te zien voetballen en zelf aan de kant te staan," zei hij op het digitale thuis van Ajax.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er nog even ophef over het wel of niet spelen van Tete. De verdediger kwam immers al te vaak in actie voor het eerste van Ajax. Echter meldde de KNVB dat door de langdurige blessure van het talent er in dit geval dispensatie verleend kon worden.

Andries Ulderink haalde Tete na een klein uur naar de kant. De trainer was te spreken over de comeback van de rechtsback. “De rentree van Tete verliep goed. Hij had geen angst in de duels en voetbalde goed mee."

Op het moment dat Tete werd gewisseld voor Damil Dankerlui stond Jong Ajax al met 1-0 voor. Richairo Zivkovic strafte vier minuten na rust een fout van keeper Dennis Telgenkamp genadeloos af.

Sam Hendriks – de aanvaller was erin gekomen voor de geblesseerde Robert Muric – verdubbelde na ruim een uur spelen de score. Uit een voorzet van middenvelder Danny Bakker scoorde Hendriks door de bal vanachter zijn standbeen binnen te tikken. FC Emmen-speler Sander Rozema kon twee minuten na de goal met rood vertrekken, waardoor Jong Ajax de wedstrijd professioneel uitspeelde.

Door de overwinning komt Jong Ajax op gelijke hoogte met nummer zeven FC Volendam, dat nog wel een beter doelsaldo heeft. De ploeg van Ulderink en Jaap Stam gaat maandag (aftrap: 20.00 uur) op bezoek bij Sparta. De Rotterdammers zijn bij winst zeker van het kampioenschap in de Jupiler League. “Maar ons doel is om ook die wedstrijd de drie punten mee naar Amsterdam te nemen", zei Ulderink.