Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

'Inkrimpen' Gelredome heeft gevolgen voor capaciteit uitvak

Er worden de laatste jaren meer uitvakken kleiner dan groter. We moeten er helaas weer eentje aan de lijst toevoegen. Het betreft dit keer het bezoekersvak van Vitesse. Het uitvak krimpt naar 1000 plekken omdat de capaciteit van de Gelredome wordt teruggeschroefd.

14 april 2016 - 16:23
UsershyraDesktopajax_dataimages3de7ec2ad66ea676d2f73de5eb490da3_normal
We kunnen juist zo genieten van zulke plaatjes. © Pro Shots

Het lukt Vitesse al jaren niet om de Gelredome te vullen en om het op z'n minst voller te laten lijken en de sfeer te verbeteren, heeft de club besloten de capaciteit van het stadion te verlagen. Het is niet zo dat het stadion kleiner wordt, wel worden onbemande stoeltjes afgedekt.

Hoe dan ook, de capaciteit van de Gelredome slinkt van 25.500 naar 21.248. Dat is zo'n 17 procent in de min! Er worden op de lange zijde – die je op televisie ziet – bovenin doeken neergelegd, waardoor fans moeten verhuizen naar beneden en het stadion 'voller' lijkt. Check Omroep Gelderland voor meer.

Het verlagen van de capaciteit heeft ook gevolgen voor het uitvak. Er mochten naar Vitesse altijd 1200 Ajacieden mee, dit worden er in de toekomst tweehonderd minder. Er is per volgend seizoen ruimte voor maximaal 1000 bezoekers van de uitspelende club.

Bijkomend slecht nieuws is dat de glazen wand naar boven wordt verplaatst. Het idee is best aardig omdat sprake is van normalisatie en maatwerk, maar omdat Vitesse - Ajax standaard een risicoduel is, worden de Ajacieden gewoon achter de wand geplaatst. Supporters van kleine clubs mogen voor de wand plaatsnemen en zitten dan, net zoals in Engeland, niet meer achter een afscheiding.

Het jammere aan dit hele verhaal is dat toffe juichplaatjes zoals bij de laatste editie van Vitesse-uit een moeilijk verhaal worden. Het uitvak moet immers rijen hoger plaatsnemen. Wie weet dat een scorende Ajaxspeler de moeite neemt om daadwerkelijk de tribune te beklimmen, maar echt uitnodigen doet het allemaal niet.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >