Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hendriks mag vertrekken en treedt in voetsporen Bodul

Er komt na dit seizoen een einde aan het dienstverband van Sam Hendriks bij Ajax. De kans dat hij het eerste elftal gaat halen, is minimaal en daarom vindt de club het beter als hij vertrekt. De keuze is in die zin opvallend dat Hendriks beschikt over een doorlopend contract.

26 april 2016 - 16:39
UsershyraDesktopajax_dataimages1d8676a3969a9793c57c6349736d4591_normal
Hendriks maakte in die paar minuten wel meer indruk dan Bodul. © Pro Shots

Voetbal International maakt melding van de knoop die Ajax heeft doorgehakt en nu is het aan kamp-Hendriks om hetzelfde te doen. “Er hebben al meerdere clubs interesse getoond,” meldt zijn zaakwaarnemer Robert Postma.

Hendriks kwam over van De Graafschap en speelde zijn potjes vooral bij Jong Ajax. Dit seizoen was hij verdeeld over 27 wedstrijden dertien keer trefzeker, maar de kans is groot dat een beetje Ajacied hem nog kent van Vitesse-uit.

Anwar el Ghazi meldde zich ziek, waarna Hendriks werd opgetrommeld. De spits mocht zelfs zo'n tien minuten binnen de lijnen staan en leverde prompt de assist bij de 1-3 van Lasse Schöne. Meer speeltijd was en is er niet voor de aanvaller weggelegd.

De 21-jarige Hendriks treedt in de voetsporen van Darko Bodul, die in 2009 ook uit bij Vitesse zijn debuut mocht maken zonder dat hier een vervolg op kwam. De wedstrijd van Bodul, ook al zo'n spits die Jong Ajax niet ontgroeide, draaide met een 4-1-nederlaag uit op een klein drama.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >