Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geen dispensatie voor rentree Riedewald bij Jong Ajax

Jairo Riedewald is zo goed als hersteld van zijn gebroken enkel. Voordat je dan weer om het echie gaat foebele, is er niets lekkerder dan een beetje ritme opdoen. Meedoen met Jong Ajax lijkt hier uitermate voor geschikt, maar de KNVB geeft geen toestemming.

22 april 2016 - 14:58
UsershyraDesktopajax_dataimagesb290fca87883eebeb322440bd9376320_normal
Riedewald niet, Tete wel. Beetje vaag allemaal! © Pro Shots

Het punt is dat Riedewald vaste basisklant was bij het eerste elftal en daardoor te veel wedstrijden heeft gespeeld om nog met Jong Ajax in actie te mogen komen. De KNVB heeft echter ook een regel dat spelers die op de weg terug zijn van een serieuze blessure dispensatie kunnen krijgen.

Ajax vroeg daarom aan de KNVB of Riedewald vrijdagavond met Jong Ajax mag aantreden tegen FC Volendam. De bond heeft het verzoek in behandeling genomen en... afgewezen. Dat is een beetje gek. Laten we een poging doen om uit te leggen wat er aan de hand is.

De regel is simpel gezegd als volgt: “Als een speler 5 wedstrijden niet is uitgekomen in de eredivisie door een blessure, mag de spelers (bij dispensatie) 1 duel meedoen bij de beloften.” De dispensatie is dus eigenlijk vastgelegd in de reglementen, meerdere clubs kunnen er aanspraak op maken.

Dit gebeurde vorige week nog met Kenny Tete, die net zo goed moest revalideren van een zware enkelblessure. Alleen krijgt Riedewald nu dus geen dispensatie, terwijl de regels hier wel ruimte voor bieden. “In de laatste duels krijg je alleen dispensatie als er niets meer op het spel staat,” voegt de KNVB via een tweet toe.

De Jupiler League is toe aan zijn laatste twee speelronden, vandaar dat alle wedstrijden tegelijk beginnen. De meeste beslissingen zijn gevallen – Sparta is allang kampioen – en ook de invulling van de play-offs staat redelijk vast. De eindklassering van nummer zeven Volendam is echter nog onzeker, vandaar dat Riedewald vrijdag niet mag foebele.

Oké, oké... De kans is aanwezig dat Riedewald ook zonder potje bij Jong Ajax volgende week tot de wedstrijdselectie behoort. Linksback Mitchell Dijks is geschorst voor het thuisduel met FC Twente en meer alternatieven zijn er niet echt in de laatste linie.

Gelukkig kan Riedewald nog ruim een week trainen om het goede gevoel terug te krijgen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >