Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Familie wil rust en beslist later over 'Johan Cruijff Stadion'

Er is sinds het overlijden van Johan Cruijff van alles in gang gezet om de Amsterdam Arena naar hem te vernoemen. En er werd zelfs gemeld dat de familie dit wel zou zien zitten, maar de familie zelf heeft even niet zo'n behoefte aan deze discussie. De nabestaanden van Cruijff vragen om rust.

07 april 2016 - 14:36
UsershyraDesktopajax_dataimages8e35529df06a93184d352423b20384b6_normal
Er zijn mensen die niet kunnen wachten tot het officieel is. © Pro Shots

En geef ze eens ongelijk! Het is prachtig om te zien dat de petitie om de Arena naar de nummer veertien te vernoemen zo populair is – dik 60.000 handtekeningen – maar het wordt vervelend wanneer journalisten melden dat de familie het ermee eens is terwijl dit niet het geval blijkt.

De gemeente Amsterdam is een van de partijen die goedkeuring moet verlenen om de Arena een andere naam te geven en uit die hoek komt enig nieuws. “De familie is even toe aan rust en zal op een gepast moment hierop terugkomen,” meldt burgemeester Eberhard van der Laan.

De eerste burger van de hoofdstad doet deze melding tegenover de commissie Algemene Zaken. Het is ergens natuurlijk ook wel logisch dat de familie Cruijff even behoefte heeft aan rust, zeker omdat het overlijden van Johan zo onverwacht kwam.

Er is niet gezegd wanneer meer nieuws kan worden verwacht. Dat komt wel als de familie eraan toe is. Arena-directeur Henk Markerink liet weten een naamswijziging een sympathiek idee te vinden en kondigde aan een onderzoek in te stellen.

Markerink meldde vorige week ook al eerst in contact te willen treden met de familie Cruijff.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >