Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Doelsaldo

De titelstrijd kent een pauze van anderhalve week. Prima timing, zo met Koningsdag tussendoor. Ajax staat nog steeds op doelsaldo bovenaan. Maar ik kan me nog herinneren dat we die feestdag Koninginnedag noemden. En dat de Ajacieden een doelpuntje tekort kwamen.

28 april 2016 - 16:45
UsershyraDesktopajax_dataimages8675425ba5857ffebec8e0b129a29ee8_normal
Ajax drong na de treffers van Milik niet meer aan. © Pro Shots

Willem II-uit. Het vingertje van Henk ten Cate, de vrije trap van Roger en ga zo maar door. De herinneringen komen vanzelf weer boven. Ik zie dat Menno Pot het in Het Parool ook al niet kan laten erop terug te komen. Zijn we er toch weer ingetuind, dat idee. Het trauma werd verlengd.

Ajax is nog nooit op doelsaldo kampioen geworden, maar ik lees nu dat het bijna niet meer fout kan. Als de laatste twee wedstrijden de gewenste zes punten opleveren, moet de marge net groot genoeg zijn. Toch loop ik niet direct over van vertrouwen. Het zint me niet dat het nu al over de laatste speelronde gaat.

Wordt er bij de huldiging wel ruimte geserveerd voor het uitvak, kunnen we De Graafschap - Ajax kijken op grote schermen in de Amsterdam Arena? Het zijn de vragen die vandaag de dag worden gesteld. Mijn idee: rustig aan! Eerst zondag winnen, liefst met een beetje marge. We verwachten zelf toch net zo goed dat staf en selectie alleen met Twente-thuis bezig zijn? Laten wij dat dan ook doen, simpel zat.

Ik heb Ajax tijdens mijn actieve supporterschap op de slotdag meer schalen zien mislopen dan winnen.

Als het doelsaldo daarna nog steeds genoeg marge biedt, begin ik er voorzichtig in te geloven. Ik heb Ajax tijdens mijn actieve supporterschap op de slotdag meer schalen zien mislopen dan winnen. Een doelpunt tekort, een puntje te weinig, een salonremise. Noem het maar op, het liep nooit goed af. Zo dicht bij en toch zo ver weg. Het duurde zeven lange jaren voordat 15 mei 2011 aanbrak...

Als je 33 keer kampioen wordt en vrijwel ieder jaar meestrijdt om de titel, kan het niet anders dat je een paar keer net aan misgrijpt. Een keer of vier, vijf op z'n minst. Het hoort erbij. Bayern München heeft het vast ook wel eens verknald. En dat zijn dan nog Duitsers, kun je nagaan! Die verprutsen nooit iets tijdens de eindsprint. Had ik maar zo veel vertrouwen in Ajax.

Ik kan het deze dagen niet laten om doem te denken en zie PSV zo een stuk of zes keer scoren tegen SC Cambuur. Sta je dan met je marge, sta je dan je uitzending op grote schermen. Alleen al hierom trek ik het risicoloze, laatste kwartier in Heerenveen nog steeds slecht. En dan wel protesteren als die vrije trap in blessuretijd niet meer mag worden genomen. Had lekker in de 83ste minuut haast gemaakt!

Ik hoop maar dat dit kwartiertje nooit meer onderwerp van een blog wordt...

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >