Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dijks over scooter De Boer: ‘Als hij wat wil zeggen toetert-ie!’

Ontspannen, zo kon je de sfeer vrijdag tijdens de training van Ajax het beste omschrijven. De nieuwe scooter van de geblesseerde Frank de Boer had daar misschien wel het belangrijkste aandeel in. “Hij racet met dat ding hè,” lachte Mitchell Dijks.

09 april 2016 - 09:51
UsershyraDesktopajax_dataimages881345182f08d45593b222f388ffb183_normal
Sommige trainers blijven thuis met zo'n zware blessure, De Boer niet. © Pro Shots

Voor de camera’s van AT5 kan Dijks zijn geluk niet op over het nieuwe voertuig waar De Boer zich mee voortbeweegt. “Hij heeft nog een kenteken ook. En als hij wat wil zeggen zit-ie te toeteren. Dus dat is wel mooi.”

De Boer scheurde een kleine drie weken geleden zijn achillespees bij een potje voetvolley. De trainer had vorige week nog de lachers op zijn hand toen hij in een golfkarretje op de training verscheen. De elektrische scooter bevalt de trainer een stuk beter.

“Het golfkarretje was wat log,” legt de trainer uit bij het wekelijkse perspraatje. “Dus de elektrische scooter is prettiger. Hij gaat 35 kilometer per uur dus ik kan me goed verplaatsen. Ik ben zo goed mobiel.”

Dijks had ook nog wel een ideetje voor een eventueel kampioenschap. “Als we kampioen worden rijd ik wel met dat ding.” Maar voor het zover is heeft Ajax nog vijf wedstrijden te gaan. Te beginnen vanavond met SC Cambuur-uit (aftrap: 19.45 uur). Dijks maakt zich in ieder geval niet al te veel zorgen. “De sfeer zit er goed in en het gaat goed met dit team.” Hopelijk zien we dat in Leeuwarden ook terug op het veld.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >