Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dijks nog steeds oneens met tactiek De Boer tegen Utrecht

Mitchell Dijks heeft het hart op de tong. Als je Dijks vraagt wat hij ergens van vindt, dan geeft hij eerlijk en oprecht antwoord. Zo weten we nu dat de linksback het nog steeds niet eens is met de tactiek van Frank de Boer tijdens het thuisduel met FC Utrecht.

22 april 2016 - 11:52
UsershyraDesktopajax_dataimagese6498241137fd49947748b1f05e85fa7_normal
Dijks durfde al te juichen bij het fluiten voor de penalty. © Pro Shots

Dijks had in aanloop naar afgelopen zondag al een voorgevoel dat hij op de bank zou komen te zitten. Dus probeerde hij zijn trainer midweeks op andere gedachten te brengen. Dat mislukte. Inmiddels weten we allemaal hoe het afliep... slecht. Ajax verspeelde zijn buffer.

“Afgelopen zondag was een zwarte bladzijde in mijn boek,” meldt Dijks aan Metro. “Ik was er al een beetje bang voor, in de uitwedstrijd speelde ik namelijk ook al niet. Daarom ben ik woensdag naar De Boer gestapt en heb ik gevraagd of ik zou spelen. De trainer was er toen nog niet uit.”

De linksback attendeerde zijn trainer er nog op dat het uitduel met 1-0 verloren ging, maar ook dat mocht niet baten. De Boer koos voor slechts drie verdedigers en het was alleen aan een gedurfde beslissing van Danny Makkelie te danken dat Arek Milik de 2-2 maakte en zo een punt redde.

“Ik zat me echt te verbijten. Ik wilde eigenlijk opstaan en zeggen 'gooi mij er maar in, ik beuk die muur wel omver'. Maar ja, ik kon alleen maar toekijken,” vervolgt Dijks, die in Heerenveen weer ouderwetse opstoomde langs de zijlijn en bij beide doelpunten een voorzet van grote waarde gaf.

Het vervelende is alleen dat Dijks volgende week tegen FC Twente niet mag spelen. Hij pakte in de laatste minuten van Heerenveen-uit een compleet onnodige gele kaart, zijn vijfde, door op de vijandelijke helft en zonder enig gevaar in de omgeving een tackle uit te voeren. Mitta: “Dat was heel dom en daar baal ik van. Dit zijn de twee belangrijkste wedstrijden van het jaar en die wil je spelen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >