Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dijks: 'Moeizame zege heeft onze ogen wel geopend'

Mitchell Dijks sprak na PSV-uit nog openlijk over de titel. De verdediger is inmiddels wat voorzichtiger, ondanks dat de ploeg weer twee zeges verder is. De wedstrijd tegen SC Cambuur (0-1) zorgde ervoor dat de Ajacieden weer met beide benen op de grond staan. Dijks ook. "Dit was misschien wel even goed."

10 april 2016 - 11:20
UsershyraDesktopajax_dataimages392fb72324aacec11dc1ce79fb645147_normal
Dijks en Milik bedanken het uitvak na de moeizame zege. © Pro Shots

Dijks stond in zijn onderbroek, nog wel met het wedstrijdshirt aan, met Orlando Trustfull na te praten voor de kleedkamer. De verdediger kende tegen SC Cambuur een pittige avond, waarin Ajax uiteindelijk opgelucht adem mocht halen.

“Ik had een wat andere rol omdat Cambuur met twee spitsen speelde. Daardoor stond ik meer als linkshalf. Ik wil hierbij wel laten weten dat ik respect heb voor middenvelders. Ik liep de eerste twintig minuten echt als een kip zonder kop rond, ik was echt kapot,” vertelt hij aan Ajax Life.

Het was de eerste keer dat Dijks als ‘middenvelder’ fungeerde. In de rust sprak hij al met Trustfull over wat beter kon en moest. De belangrijkste omzetting in de tweede helft was dat aanvoerder Davy Klaassen anders druk ging zetten, zodat Cambuur meer de oplossing in de as moest zoeken, en minder aan de zijkanten. Zo kon Dijks meer zijn eigen spel spelen.

Ajax creëerde in de tweede helft meer kansen. Klaassen scoorde, en ook spits Arek MIlik was dichtbij een treffer. Na een haast perfecte voorzet van Dijks. “Ik zei al tegen Arek: ‘Dat rechterbeen van je gaan we trainen.’ Daar moest hij wel om lachen. Hij doet altijd alles goed, en precies bij mijn voorzet verprutst hij het, haha.”

In de slotfase wist Ajax, ondanks de druk van Cambuur, stand te houden, waar de ploeg zelf ook nog de nodige kansen kreeg. “We hadden 3-0, 4-0 kunnen winnen. Maar misschien is het wel goed dat het vandaag moeizaam ging. Dat heeft onze ogen wel geopend. We moeten nog vier wedstrijden vol aan de bak." 

Eerst FC Utrecht, dat eerder dit seizoen in Utrecht met 1-0 won. Dijks speelde dat duel niet, omdat De Boer een extra middenvelder liet spelen. Volgende week zal Dijks ongetwijfeld wel gewoon spelen. "Misschien moeten we dan wel meteen op dezelfde manier druk zetten als vandaag de tweede helft," aldus de linksback. "Daar ben ik wel een voorstander van. Ik was echt kapot na de eerste helft."

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >