Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer voelt verbondenheid met Cruijff als ware het 15 mei

De sfeer in het stadion deed De Boer tijdens Ajax - PEC Zwolle denken aan die voor Ajacieden onvergetelijke 15 mei, de kampioenskraker tegen FC Twente. Oftewel: het afscheid van Johan Cruijff, op zondag 3 april 2016, komt in een rijtje met bijzondere dagen.

03 april 2016 - 20:47
UsershyraDesktopajax_dataimages3a400a71a985c1c85671249ac714c15f_normal
De verbondenheid blijkt eens te meer in de veertiende minuut. © Pro Shots

“Ook toen voelde je een verbondenheid,” reageerde de Ajaxtrainer desgevraagd. “Toen ging het om de dertigste kampioenschap, nu om Cruijff, bij wie iedereen een bepaald gevoel had. Je voelde dat echt in het stadion. Het was mooi.”

Jordi Cruijff was in het stadion en bedankte via een videoboodschap iedereen voor de steun die de familie had ontvangen. “Hij is nog even bij ons in de trainerskamer geweest en heeft met Davy Klaassen, de aanvoerder, gesproken,” aldus De Boer. “Davy heeft hem het shirt dat de spelers speciaal vandaag droegen overhandigd, en heeft de familie sterkte gewenst namens ons allemaal.”

Verliezend trainer Ron Jans vond het 'mooi' erbij te mogen zijn vandaag, uiteraard los van de uitslag van de wedstrijd. “Ik ben een gelukkig mens dat ik Cruijff heb mogen meemaken. Hij was mijn jeugdidool. We waren een beetje hetzelfde type speler (Jans kreeg de lachers op zijn hand, red.).”

“Hij heeft me zoveel plezier gegeven. Ik ben hem een paar keer tegengekomen. Dan liep hij op me af, zei mijn naam en begon gewoon te praten. Dan kreeg ik wel het gevoel van: Johan Cruijff weet wie ik ben.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >