Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer verwacht gewoon gemotiveerd sc Heerenveen

Ajax zit middenin de titelrace, sc Heerenveen is uitgespeeld. De Friezen staan twaalfde en veel meer zit er niet meer in. Hoe gemotiveerd sta je dan aan de aftrap tegen Ajax? Heel gemotiveerd, verwacht Frank de Boer. De trainer maakt zich niet op voor een gemakkelijk avondje.

19 april 2016 - 17:16
UsershyraDesktopajax_dataimagesdb9d9bc408a9b974fabfa194c58f31a2_normal
De spanning zit er bij Ajax inmiddels zeker weten op. © Pro Shots

Hoewel de play-offs om Europees voetbal buiten bereik is, heeft Foppe de Haan van vrouw Geke de opdracht gekregen om volle bak te spelen. Geke ziet immers liever PSV dan Ajax kampioen worden en hoewel de voorsprong is verdwenen, zijn de Ajacieden nog altijd koploper.

“Normaal gesproken vind ik in topsport een bepaalde spanning noodzakelijk. Maar Ajax-thuis is een fantastisch affiche voor elke speler van Heerenveen. Die willen iets laten zien. Pas als je een tikje geeft, of snel scoort, wordt zoiets de kop ingedrukt,” meldt De Boer via de officiële kanalen van Ajax.

Ajax zette tegen FC Utrecht (2-2) een joker in om de titelstrijd te kunnen vervolgen en beide teams staan nu dus op 75 punten, maar toch vindt De Boer het verschil van zes doelpunten nog aan de redelijke kant. Bovendien komt het toch eerst neer op je eigen wedstrijden winnen.

De Boer: “Als we allebei onze wedstrijden winnen, hebben wij minstens drie doelpunten erbij en moet PSV negen keer scoren. Dat betekent continu met 3-0 winnen. Als ze een uitschieter hebben, wordt het wel een ander verhaal. Ik ga uit van meer goals. We moeten eerst zorgen dat we winnen, dat wordt al moeilijk zat.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >