Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer: 'Geen superwedstrijd, aandacht bleef zo bij Cruijff'

"Misschien was het maar goed dat het geen superwedstrijd was," zei trainer Frank de Boer na de 3-0-zege op PEC Zwolle. "Zo bleef de aandacht vandaag bij Johan Cruijff hangen."

03 april 2016 - 20:06
UsershyraDesktopajax_dataimagesc9dbec52945104fff0418e65c8737e5f_normal
De Boer moest vooral in de eerste helft veel coachen © Pro Shots

De Boer zelf zat met zijn hoofd na afloop in elk geval nog volop bij Cruijff. Ook tijdens het analyseren van de wedstrijd. “Gelukkig stonden we bij rust met 3-0 voor. We hoefden daardoor niet op twee gedachten te hinken. Dat zei Johan ook vaak: wat doe je bij 2-0? Ga je vol voor de 3-0 of wacht je tot de tegenstander komt en daardoor ruimte weggeeft?”

De Boer hoefde geen antwoord te geven op die vraag, want door treffers van Lasse Schöne en Arek Milik stond Ajax dus al met 3-0 voor na de eerste helft. Al ging niet alles goed. "PEC Zwolle speelde één-tegen-één. Dat vind ik prima, maar dan moet je wel de tweede bal winnen als Nick Viergever bijvoorbeeld die bal lang geeft. Dan heb je de ruimte om aan te vallen. Dat gebeurde te weinig."

In de tweede helft gebeurde weinig noemenswaardig, op drie wissels na dan. “Die eerste twee (Sinkgraven en Van de Beek voor Klaassen en Bazoer) waren vanwege de gele kaarten,” aldus De Boer, die veel spelers heeft die op scherp staan.

“Waarom ik Fischer bracht in plaats van El Ghazi? Het was om het even. Als PEC Zwolle meer druk naar voren had gezet, had ik Anwar misschien gekozen. Ze trainen allebei hartstikke goed. Ik had ook Van Rhijn kunnen brengen voor Veltman. Dat zat ook in mijn hoofd.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >