Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer beschouwt Ajax zelf als zijn grootste tegenstander

Spelers bepalen zelf of ze in de basis mogen starten. En Ajax zelf is ook de grootste tegenstander van Ajax op weg naar wellicht een nieuw kampioenschap. Als er nog vijf keer wordt gewonnen, is de titel binnen. Het is geen wonder dat Frank de Boer concentratie eist van zijn spelers.

08 april 2016 - 15:07
UsershyraDesktopajax_dataimagesc915525c2ca9d65c31094e8bb0edd34c_normal
De Boer zelf geeft niet snel op bij wat tegenslag. © Pro Shots

Ajax treedt zaterdag aan tegen SC Cambuur en hoewel dat de 'nummer laatst' is op de ranglijst, is De Boer oud en wijs genoeg om niet te babbelen over appeltje, eitje. De trainer rept tijdens zijn persgesprek vooral over scherpte, concentratie en focus.

“Ik zeg altijd: je bent zelf je grootste tegenstander,” reageert De Boer als hem wordt gevraagd naar de moeilijkste wedstrijd van de resterende vijf. “Als ik 100 procent geconcentreerd was, kon ik ook tegen Ronaldo (de oude, echte, red.) goed spelen. Was ik niet helemaal gefocust, dan werd het een zware middag of avond.”

De Boer bedoelt maar te zeggen: zet alles in het teken van de komende wedstrijd en laat je niet afleiden! “Als wij geconcentreerd zijn, dan kunnen we iedereen aan. Dat hebben we bewezen. Ik vind dat wij zelf onze grootste tegenstander zijn. We hebben meer kwaliteit dan de ploegen waartegen we nog moeten spelen.”

“Maar FC Utrecht, FC Twente en sc Heerenveen kunnen ook goed voetballen. Als wij niet geconcentreerd zijn, wordt het een lastig karwei. Ik weet dat we weer een eindsprint kunnen inzetten, maar het is aan het team zelf en de technische staf om elkaar scherp te houden.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >