Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cillessen vindt het spijtig dat clean sheets niet bepalend zijn

Naast de drie punten waren de twee treffers tegen sc Heerenveen ook belangrijk voor Ajax. De ploeg blijft concurrent PSV op doelsaldo zo redelijk ruim voor. Het verschil is nog altijd zes, met nog twee duels te gaan. En dat moet genoeg zijn, volgens Davy Klaassen.

21 april 2016 - 10:51
UsershyraDesktopajax_dataimages062d3e9017a4e2885ea17db1bc03817b_normal
Klaassen erkent dan weer dat voetballen gaat om doelpunten maken. © Pro Shots

Het mag niet meer mis gaan, stelde de aanvoerder in Heerenveen. Althans, niet op het doelsaldo. “Een misstap is zo gemaakt,” waarschuwde hij tegenover Ajax Life zichzelf en zijn teamgenoten wel alvast. “En dan is het wel over. We moeten zelf zorgen dat we twee keer winnen. Dat moet genoeg zijn.”

Jasper Cillessen rekende al voor dat PSV in twee duels in elk geval acht keer moet scoren als beide ploegen blijven winnen. “Eigenlijk is twee keer winnen dus wel genoeg,” stelde hij vast.

De keeper pakte in Heerenveen zijn zeventiende clean sheet dit eredivisieseizoen. Ajax’ totaal staat op achttien, omdat Diederik Boer in zijn wedstrijd tegen Heracles Almelo ook de nul hield.

Die clean sheets leverden Ajax veel punten op, maar als Ajax en PSV qua doelsaldo ook gelijk eindigen, hebben de Amsterdammers niets aan die weinige tegentreffers. Juist de doelpunten voor geven dan de doorslag.

“Dat is voor mij als keeper wel jammer ja,” aldus Cillessen. “Maar dat weet je van tevoren. We moeten het gewoon niet zo ver laten komen dat dit een factor wordt.”

Klaassen was er kort maar krachtig over het feit dat de gemaakte treffers uiteindelijk zwaarder wegen. “Dat is terecht. Voetbal gaat toch om doelpunten maken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >