Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Boze Sana gooit cornervlag in vak met fans Göteborg

Heb jij ooit wel eens een boze speler een cornervlag in het uitvak zien gooien? Wij ook niet. Totdat we een filmpje tegenkwamen met Tobias Sana in de hoofdrol. De Zweed ging uit zijn dak tijdens de wedstrijd tussen zijn oude club IFK Göteborg en huidige werkgever Malmö FF.

28 april 2016 - 10:25

De actie van Sana leidde een voortijdig einde van de wedstrijd in. Er was rond de tachtigste minuut nog niet gescoord, terwijl de fans van Göteborg druk waren met vuurwerk. Er werd een explosief richting Sana gegooid, die zich kapot schrok en in woede ontstak. In de video begint de actie na ruim twee minuten.

De Zweed met een verleden bij Ajax liep zich warm langs de zijlijn en zocht uit woede het groepje fans op dat verantwoordelijk was voor het gooien van zwaar vuurwerk. In de jacht op revanche trok de 26-jarige Sana de cornervlag uit de grond, om die als een soort speerwerper in het vak te gooien.

Dit zorgde voor veel onrust en de wedstrijd werd niet meer hervat. Sana heeft volgens de arts van Malmö een verwonding aan zijn scheenbeen en kampt met oorsuizingen, lezen we in de Zweedse pers. Hij liep bij het verlaten van het stadion de vele microfoons voorbij en wilde niet reageren.

“Tobias was ongelooflijk geschrokken en reageerde vanuit angst. Hij moet niet met de cornervlag gooien, maar de aanleiding is duidelijk. Ik verdedig zijn actie niet, maar kan wel begrijpen waarom hij zo reageert,” aldus CEO Niclas Carlnén. “Ik heb met Tobias gesproken en hij weet zelf ook wel wat-ie goed en fout deed.”

IFK Göteborg heeft zich verontschuldigd voor het gedrag van de supporters, maar het blijft even afwachten hoe het nu allemaal verder moet. Het zou kunnen dat de politie een onderzoek instelt, ook naar de acties van Sana.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >