Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Benen El Ghazi jeuken om van de bank af te komen

Anwar el Ghazi bood zaterdag precies wat Ajax op bezoek bij SC Cambuur nodig had. Dat hoeft helemaal geen nieuws te zijn, maar dat is het dit keer wel. De rechtsbuiten krijgt de laatste weken maar weinig speeltijd. “Mijn benen jeuken om erin te komen,” meldt hij na zijn invalbeurt.

10 april 2016 - 19:55
UsershyraDesktopajax_dataimages3c146f0c96361e409949c1cf721bdeb0_normal
Geen goal, maar een assist is ook het juichen waard. © Pro Shots

Frank de Boer koos vijf keer op rij voor dezelfde basisopstelling en in die succesformatie was geen plek voor El Ghazi. Sterker nog, de rechtsvoor bleef vorige week tegen PEC Zwolle (3-0) negentig minuten lang op de bank zitten. Dat is hem niet of nauwelijks overkomen sinds hij bij het eerste zit.

“Ik weet niet of ik precies bracht wat Ajax nodig had,” blijf El Ghazi bescheiden voor de camera van Fox Sports. “Ik heb een assist geleverd, daar ben ik blij mee. Ik moest het veld breed houden, diepte zoeken en als ik de bal had acties maken en voor dreiging zorgen.”

“Of ik me zat te verbijten? Niet alleen vandaag, vorige week en de andere keren ook. Mijn benen jeuken dan om erin te komen. Opgeven komt niet voor in mijn woordenboeken en ja, het was een goede assist. Maar Davy Klaassen stond ook op de goede plek en komt 'm goed binnen.”

Aldus won Ajax op bezoek bij Cambuur met 1-0. De score had verder opgevoerd kunnen worden, maar El Ghazi kreeg na een misser van Amin Younes geen tweede assist op zijn naam en zelf scoren lukte evenmin. “Normaal scoor ik negen van de tien keer in deze situatie, helaas ging de bal nu net naast. Maar we hebben gewonnen, dat is het belangrijkste.”

Grote vraag is nu of El Ghazi volgende week, thuis tegen FC Utrecht, weer eens een basisplaats krijg. “Dat is aan de trainer, maar stiekem hoop ik van wel.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >