Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Applaus in de veertiende minuut doet Klaassen het meest

Als het op de tribunes al geweldig was, kan dat binnen de lijnen niet veel anders zijn geweest. Dus was het na Ajax - PEC Zwolle (3-0) hoog tijd om te vragen wat Davy Klaassen van het eerbetoon aan Johan Cruijff vond. De veertiende minuut blijft de aanvoerder voorlopig nog wel bij.

04 april 2016 - 14:50
UsershyraDesktopajax_dataimages7136cbbe64ec3e772d92ba1fc54e6702_normal
Klaassen was onder de indruk van het eerbetoon van de supporters. © Pro Shots

De nummer tien wierp zich de eerste seconden van de veertiende minuut op als dirigent van het grote applaus. Klaassen klapte opzichtig en maande Amin Younes om de bal buiten te spelen. Tussendoor stelde Davy nog een vraag aan scheidsrechter Blom. “Zou je niet even meeklappen?”

“Ik vond een minuut applaudisseren het mooist van allemaal,” vertelde Klaassen naderhand aan een legertje journalisten. “Doordat het spel stillag, had je de kans om helemaal in die minuut op te gaan. Dat ontbrak er bij Barcelona - Real Madrid een beetje aan. Daar werd gewoon verder gespeeld.”

“We hadden vooraf met spelers van PEC Zwolle afgesproken dat we het spel zouden onderbreken. Dat zijn geen zware onderhandelingen geweest, nee. Maar het moet wel net kunnen. De bal moet net op een handige plek op het veld zijn, niet vol in een moment.”

Klaassen was ook benieuwd naar de choreografie, die door de hele Amsterdam Arena zichtbaar was. Ajax Life overhandigde een telefoon met daarop wat foto's. “Wow zeg! Prachtig man,” luidde zijn reactie na het bekijken van wat plaatjes.

Hij kan zich goed voorstellen over een tijdje niet meer in de Amsterdam Arena, maar in het Johan Cruijff Stadion te voetballen. “Dat lijkt me toch wel. Ik kan me niet voorstellen dat iemand er op tegen is?”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >