Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Amsterdam heeft sinds 14.14 uur zijn eigen Cruijfftram

Een paar weken geleden wisten we niet beter of Johan Cruijff zou vandaag zijn 69ste verjaardag vieren. Het liep helaas allemaal anders... Cruijff is niet meer onder ons. De heengaan van de nummer veertien zorgde voor veel hommages en door Amsterdam rijdt nu een Cruijfftram.

25 april 2016 - 15:38
UsershyraDesktopajax_dataimages43bee42eedb82833e4ae5a415459d56c_normal
Als je deze tekst kunt lezen, rijdt de tram net weg. © GVB

Het mooie aan de Cruijfftram is dat het idee werd geopperd door een trambestuurder van het GVB zelf. Het is altijd tof als medewerkers met goede ideeën komen en nog toffer als de werkgever er dan serieus mee aan de slag gaat. Het resultaat mochten we maandag aanschouwen.

Ook mooi: de Cruijfftram debuteerde op lijn 14 en de kleuren van die lijn zijn toevallig ook nog eens rood-wit. Of, nou ja, toevallig. Toeval is logisch, zo werd ons geleerd. Het is overigens wel zaak om op tijd te komen, want als je net te laat bent, kun je een beroemde uitspraak van Cruijff lezen.

Die luidt als volgt: “Je bent óf op tijd óf je bent te laat. Als je te laat bent, moet je zorgen dat je op tijd vertrekt.” En zo is het, al zal het lezen van deze beroemde uitspraak ongetwijfeld met het nodige gegrom worden begroet. Moet je maar op tijd vertrekken!

Sjaak Swart was op tijd vertrokken en mocht om 14.14 uur tijdens de eerste rit plaatsnemen op de stoel van de bestuurder. Het is de bedoeling dat de Cruijfftram de komende vijf weken op meerdere lijnen gaat rijden. Grote kans dus dat je 'm wel een keer tegenkomt als je Amsterdam aandoet.

De afbeelding bij dit bericht is van het GVB en mochten we gebruiken van @Opmeer_PR_com. Hieronder staan nog twee foto's afgebeeld.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >