Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Toby wil zich niet populair maken door rentree te beloven

Het is zo gemakkelijk punten scoren. Te gemakkelijk misschien wel, als je het Toby Alderweireld vraagt. We doelen natuurlijk op een eventuele, mogelijke terugkeer in het shirt van Ajax. De Belg stipt wel een pluspunt aan. “Ajax is lekker dicht bij Antwerpen.”

12 april 2016 - 11:09
UsershyraDesktopajax_dataimagesd3d09e55d1721f8539d413694c853d60_normal
Ook Vertonghen is blij met Toby's treffer tegen Manchester United. © Pro Shots

Hoewel Antwerpen en Amsterdam niet ver bij elkaar vandaan liggen, moest Alderweireld flink zijn best doen om heimwee te overwinnen. Maar toen dat eenmaal was gelukt, bleek er geen houden aan. Toby groeide uit tot een van de beste moderne verdedigers die Ajax heeft gehad.

De 27-jarige Belg is vandaag de dag een sensatie in de Premier League en strijdt met Tottenham Hotspur om het kampioenschap. Hij pikt regelmatig zijn doelpuntje mee. De teller staat na een rake kopbal tegen Manchester United (3-0) alweer op vier stuks.

Scoort Alderweireld in de toekomst ooit nog voor Ajax? “Waarom niet? Het is nu heel gemakkelijk om me populair te maken, maar de dingen die ik zeg, wil ik nakomen,” aldus Toby tegenover De Telegraaf. “Ajax is een fantastische club en lekker dicht bij Antwerpen.”

“Ik heb in Amsterdam het grootste gedeelte van mijn voetballeven beleefd en was er gelukkig. Ik ben Ajax ook dankbaar voor de opleiding die ik heb mogen genieten,” vervolgt Alderweireld, die hoopt dat de schaal straks wordt uitgereikt aan een Ajacied. “Het zou prachtig zijn als Ajax kampioen wordt. Ik gun het ze van harte en denk ook dat ze het redden.”

Alderweireld werd in 2011, 2012 en 2013 zelf gehuldigd als kampioen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >