Ajaxvrouwen overklassen PSV en gaan door naar bekerfinale

Het gaat de Ajaxvrouwen voor de wind dit seizoen. De ploeg van Ed Engelkes rekende vrijdagavond in de halve finale van de beker af met PSV. De Eindhovenaren werden op De Toekomst overklast: 5-1. De dubbel blijft zo in het vizier voor de Amsterdammers.

23 april 2016 - 10:02
UsershyraDesktopajax_dataimages03ad18edb342e3982f50230f61298fda_normal
De dubbel blijft dit seizoen in het vizier! © Sjoerd Tullenaar

Engelkes was na afloop zeer te spreken over zijn speelsters. “Een compliment voor de ploeg,” zei hij op het digitale thuis van Ajax. “Vooral voor de tweede helft. Daarvan heb ik echt genoten. We maken er uiteindelijk vijf en dat is lekker voor het vertrouwen, maar er hadden er nog een paar bijgekund. Ik kan goed leven met de uitslag, maar als je een tegenstander pijn kunt doen, moet je het doen.”

Toch bleef de wedstrijd lang spannend. Met name in de eerste helft kwamen de Ajaxvrouwen moeilijk op gang. Tessel Middag – die haar 100ste wedstrijd speelde voor de Amsterdammers – brak na 37 minuten de ban. De middenvelder zette zelf de aanval op en krulde de bal vervolgens in de verre kruising.

De Amsterdammers schakelden in de tweede helft een paar versnellingen hoger. Via Marjolijn van der Bighelaar en Eshley Bakker liep de ploeg al snel uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong.

Siska Folkertsma deed tien minuten voor tijd nog wat terug voor de Eindhovenaren, maar dat leidde niet tot een miraculeuze comeback. Sterker nog: Mandy Versteegt en opnieuw Middag bepaalden de eindstand uiteindelijk op 5-1.

De Ajaxvrouwen doen zo nog op alle fronten volop mee. In de bekerfinale op 28 mei in Den Haag speelt de ploeg tegen of ADO Den Haag of de amateurs van sc Buitenveldert. Die twee clubs komen vanavond in actie.

Engelkes: “De bekerfinale kun je winnen of verliezen, al gaan we natuurlijk voor de winst. In de competitie staan we er goed voor, maar we moeten wel onze wedstrijden blijven winnen. We spelen nog een aantal finales en daar voelen we ons prettig bij.” In de competitie verdedigt de ploeg van Engelkes een voorsprong van vijf verliespunten op concurrent FC Twente met nog vier wedstrijden te gaan. De Ajaxvrouwen beginnen volgende week met een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.