Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax voor het eerst sinds 85/86 vijf keer met dezelfde basis

Als het einde van de competitie nadert, vallen de puzzelstukjes meestal op hun plek bij Ajax. Het huidige seizoen past in die lijn, al is dit nog geen garantie voor prijzen. Wel is er iets bijzonders aan de hand: voor het eerst sinds seizoen 1985/1986 startte Ajax vijf keer op rij met dezelfde elf spelers.

10 april 2016 - 21:23
UsershyraDesktopajax_dataimagesabdd7d856ee013efb3a7b07d7120b460_normal
Bij het betreden van het veld presteren deze Ajacieden al iets unieks. © Pro Shots

Frank de Boer is dit seizoen lang zoekende geweest, bijvoorbeeld naar de juiste invulling van de voorste linie. En kort na de winterstop raakte hij diverse verdedigers kwijt en nooit was de ziekenboeg leeg, maar op het papier met de opstelling hoeft hij slechts de tegenstander te wijzigen.

Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; Schone, Milik, Younes. Dat is nu al ruim een maand de basisopstelling waar De Boer voor kiest. Niet geheel zonder succes overigens, de koppositie in de eredivisie werd dankzij deze mannen heroverd. Wel moest de invalbeurt van Anwar el Ghazi tegen SC Cambuur (0-1) het verschil maken.

Maar als het ruim dertig jaar geleden is dat Ajax vijf keer op rij in dezelfde opstelling speelde, is het ook wel eens aardig om onze blik hierop te richten. De mannen van Opta Sports hebben voor ons wat geschiedenisboeken gelezen.

Dit zijn de elf namen die tijdens seizoen 85/86, onder leiding van coach Johan Cruijff, maar liefst zeven wedstrijden op rij de basis bij Ajax vormden: Stanley Menzo; Ronald Spelbos, Sonny Silooy, Ronald Koeman, Peter Boeve; Frank Rijkaard, Arnold Mühren, Gerald Vanenburg; John van 't Schip, Marco van Basten, Rob de Wit.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >