Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax jaagt tegen Cambuur op puntenrecord na eeuwwisseling

Nog vijf potjes winnen en dan is Ajax kampioen. De eerste horde neemt Ajax vanavond op bezoek bij hekkensluiter SC Cambuur (aftrap om 19.45 uur). Frank de Boer hoopt druk te kunnen zetten op nummer twee PSV, dat een uur later in eigen huis aftrapt tegen Willem II.

09 april 2016 - 11:32
UsershyraDesktopajax_dataimages5ab8a3c7a068fdd6181c0f64e563f9a5_normal
Wordt Milik de eerste Ajacied sinds Van der Vaart die in 7 eredivisieduels op rij scoort? © Pro Shots

Zo vlak voor het einde van de competitie kunnen alle voetbalclichés weer uit de kast getrokken worden. ‘Nog vijf finales’, ‘je leeft van wedstrijd tot wedstrijd’ en ‘vooruitdenken heeft weinig zin’, gaf De Boer al aan bij het wekelijkse perspraatje.

Volgens de trainer heeft Ajax het voordeel dat de ploeg een keer gelijk kan spelen. “Maar daar moet je niet vanuit gaan,” benadrukte de trainer. “We willen druk zetten op de concurrent. En dat kunnen we zaterdagavond doen door als eerste af te trappen en de drie punten mee naar huis te nemen.”

‘Kunstgras is normaal gesproken in het voordeel van SC Cambuur’

Dan moet er dus gewonnen worden van SC Cambuur. De nummer laatst van de competitie is met De Graafschap in een hevige strijd om het voorkomen van directe degradatie verwikkeld. Ajax kan dus een gemotiveerd SC Cambuur verwachten.

De Boer: “We weten niet hoe ze spelen. Gaan ze afwachten of druk zetten? Feit is dat het kleine kunstgrasveld in Leeuwarden normaal gesproken in het voordeel van de Friezen is. Wij moeten ervoor zorgen dat we geconcentreerd zijn en hetzelfde brengen als SC Cambuur.”

Om de concentratie te verhogen was deze week de focuscoach weer op bezoek op De Toekomst. Niet per se om met de spelers zelf te praten, maar meer om de technische staf tips en handvatten aan te reiken. Al werkt het maar voor één procent, alle beetjes helpen in de top, was de uitleg van De Boer.

Ajax begon de laatste vier duels met dezelfde spelers

De trainer hield de selectie van Ajax ongewijzigd ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. De Boer lijkt zo aan het einde van het seizoen zijn vaste basiself te hebben gevonden. De afgelopen vier wedstrijden startte hij steeds met dezelfde opstelling.

Ook Arek Milik is niet meer weg te denken uit de Amsterdamse ploeg. De Pool is met negen doelpunten uit zes wedstrijden dé man in vorm. Hij kan tegen SC Cambuur de eerste Ajacied worden sinds Rafael van der Vaart in oktober 2011 die in zeven opeenvolgende competitiewedstrijden het net weet te vinden.

Waar Milik naar mijlpijlen jaagt is Ajax zelf ook op zoek naar een record. De Amsterdammers staan op dit moment op 71 punten. Bij winst op SC Cambuur zou de ploeg op 74 punten komen en dat lukte deze eeuw nog nooit na dertig wedstrijden. In het seizoen 1997-98 had Ajax voor het laatst meer punten na zoveel duels (83).

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >