Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Ajax is echt de grootste van allemaal

Ik had afgelopen woensdag in Heerenveen twee petten op (en mijn sjaal om). Met de ene pet op was ik een doodzenuwachtige supporter. Met de andere pet op begeleider van de Ajaxmascottes die rust moest uitstralen. De elf jonge Ajacieden waren al zenuwachtig genoeg van zichzelf.

Door Niels Pach
26 april 2016 - 17:56
UsershyraDesktopajax_dataimagesdff17461b0ed001d8380c977f2595847_normal
Zo te zien is de mascotte van Heerenveen ook fan van Ajax. © Ajax Life

Stuiterend stonden de kindjes in het museum van sc Heerenveen, waar ze zich konden omkleden. En ik moet zeggen: het was een goede manier om van mijn zenuwen af te komen.

Ik was mezelf al twee dagen lang aan het opnaaien, zo bang was ik dat Ajax in Friesland de koppositie zou kwijtraken. Dan is het in het gareel houden van een groepje kinderen, die niet lang daarna met hun Ajaxhelden het veld op mogen, een goede afleiding.

Maar de elf leden van de Ajax Kids Club waren niet de enigen die stonden te stuiteren vanwege de ontmoeting met de Ajaxspelers. Een groot deel van de Heerenveenmascottes was ook maar wat blij dat Ajax op bezoek kwam. Stiekem waren een hoop van de jonge Friezen ook voor nummer één van de eredivisie.

Stiekem waren een hoop van de jonge Friezen ook voor Ajax.

Of eigenlijk niet zo heel stiekem. Tijdens het omkleden vertelde een van de kindjes: “Ik ben lid van de Kids Club van Heerenveen, maar eigenlijk ben ik voor Ajax.” Zeker vijf andere in het wit-blauw geklede kinderen gaven daarna ook toe het liefst in het wit-rood-wit te willen lopen.

Ik kan erg gelukkig worden van zulke uitspraken. Want de kinderen in kwestie mogen dan toevallig in omgeving Heerenveen zijn geboren, het weerhoudt ze er niet van om voor Ajax te zijn. Het geeft maar weer eens aan hoe groot Ajax is.

Misschien gaat het wat ver om op basis van deze steekproef onder elf leden van de Kids Club van Heerenveen te stellen dat veel supporters van andere clubs ook een stukje Ajax in hun hart hebben. Gelukkig werd het bewijs vier dagen later geleverd tijdens de bekerfinale.

Want de supporters van de twee finalisten konden het niet laten om over Ajax te zingen. Dat terwijl Ajax toch al een tijdje niet meer meedoet aan de bekertoernooi. Het is schattig en het maakt Ajax alleen maar groter. Blijkbaar kunnen de supporters van Feyenoord en FC Utrecht niet zonder ons. Zelfs niet tijdens hun wedstrijd van het jaar.

Zo blijkt maar weer: wij zijn Ajax, wij zijn de grootste. Overal in het land.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >