Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden bedankt!

Zondag 3 april 2016 was een dag om nooit te vergeten. Vanaf het moment dat het bericht werd ontvangen dat Johan Cruijff was overleden, is door supporters het initiatief genomen om ter nagedachtenis van Johan diverse activiteiten te organiseren.

04 april 2016 - 20:20
UsershyraDesktopajax_dataimagesaac2a62f5a6614e638faad97c0fbd717_normal
Ruim 4000 Ajacieden liepen mee met de Cruijffmars. © De Brouwer

Tijdens de mars hebben ruim 4000 supporters meegelopen. Iedereen die gisteren aanwezig was, heeft bijgedragen aan een onvergetelijke dag. Alles klopte. 

Op sommige plaatsen op de route was vuurwerk georganiseerd door de organisatie. Dit vuurwerk werd mede mogelijk gemaakt door sponsors. Zowel bedrijven, (oud-)spelers, supporters als natuurlijk de onderstaande groeperingen hebben hieraan bijgedragen en dat maakte de mars zoals-ie moest zijn! De aanwijzingen van de ordedienst werden goed opgevolgd. Hierdoor is de mars vlekkeloos verlopen. Wij willen alle aanwezige supporters hiervoor bedanken. 

Vervolgens werd er in het stadion op een indrukwekkende wijze afscheid genomen. Een megadoek op Zuid en een choreografie door het gehele stadion. Vrijwilligers zijn vele uren bezig geweest om deze actie voor te bereiden. Ontzettend bedankt! 

Ook willen wij Ajax bedanken. In samenwerking met Ajax hebben wij dit grootse afscheid kunnen organiseren. Van oud-spelers die aanwezig waren bij de reünie en aansloten bij de mars tot het verwijderen van alle reclame-uitingen in het stadion. Alles zat erop en eraan!

Waar veel mensen dachten dat zaterdagavond in Barcelona het hoogtepunt was, hebben wij dat zondag met z'n allen overtroffen. Wij hebben heel de wereld laten zien hoe je afscheid neemt van een icoon.
Ajacieden bedankt!

Namens de supportersgroeperingen
F-Side
VAK410
Supportersvereniging Ajax (SVA)
AFCA Supportersclub
AFCA Maluku
Ouwe garde
Youth
4th
5th
76 Crew
De Meersche Helden
NUA

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >