Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Voorzitter SV PSV gaat full Calimero over Van der Hoorn

We zijn bijna twee dagen verder, maar de elleboogstoot van Mike van der Hoorn houdt nog steeds de gemoederen bezig. Van der Hoorn haalde weliswaar niet vol uit, maar had een rode kaart kunnen krijgen. Misschien wel moeten krijgen, vindt ook Harrie Timmermans. Harrie wie? Timmermans.

15 maart 2016 - 10:21
UsershyraDesktopajax_dataimages41106887af34666bba24904b86a20df2_normal
Eens in de zoveel tijd komt dit plaatje prima van pas. © Ajax Life

Timmermans is voorzitter van de supportersvereniging van PSV en hoewel hij er absoluut niet op uit is om de concurrentie een loer te draaien, besteedt het Algemeen Dagblad dinsdag driehonderd woorden aan zijn mening.

Van der Hoorn ontsnapte aan rood. Schorsen op basis van tv-beelden is niet mogelijk en dus is de kans groot dat hij tegen PSV in de basis begint. Scheids Pol van Boekel beoordeelde het incident en sprak juist NEC-spits Christian Santos bestraffend toe, omdat hij vond dat er theater werd gemaakt.

Het wil er bij Timmermans niet in dat Van der Hoorn vrijuit gaat. “Iedereen heeft in het voetbal de mond vol over: respect dit, respect dat. Nou, dan mogen clubs, Ajax in dit geval, zelf een moreel examen afleggen,” aldus Timmermans in het AD. “Willen we wel dat iemand die zo'n duidelijke overtreding maakt de volgende wedstrijd speelt? Dat lijkt me toch niet.”

Hoewel hij er niet op wordt gequote, geloven we Timmermans als we lezen dat-ie vindt dat dit net zo goed geldt voor PSV. Maar goed, nu komt het. Harrie vindt dat PSV-supporters niet hypocriet moeten zijn. “Iedereen in Eindhoven was blij met dat doelpunt van Santos, terwijl hij eigenlijk geschorst had moeten zijn.”

Je weet wel, Santos. Die van de gelijkmaker waardoor PSV nog altijd koploper is. De KNVB heeft maar geen tijd om te vergaderen, waardoor de spits uit Venezuela nu al twee wedstrijden kan spelen terwijl hij eigenlijk geschorst hoort te zijn. Santos deelde een klap uit, maar ook dat werd gemist door de arbitrage.

Altijd fijn als mensen hun eigen verhaal meteen onderuit halen. Dan hoeven wij er alleen nog maar om te lachen, scheelt weer. Blijkbaar zijn supporters van PSV er, ondanks hun favorietenrol, toch niet gerust op richting zondag. Wij gaan alvast duimen draaien dat Van der Hoorn de winnende maakt. Zo te lezen hoopt Hugo Borst een beetje met ons mee.

Tenslotte willen we Timmermans graag een mooie dag wensen in Madrid. Menen we serieus! Ga lekker met dik 3000 PSV'ers plezier maken in aanloop naar de return tegen Atlético Madrid. Dat is veel leuker dan calimeroën over Van der Hoorn. We zijn stiekem best jaloers dat PSV erin slaagde om te overwinteren, dus pest ons daar gewoon lekker mee...

Oh ja, we kennen Timmermans trouwens nog van het verhaal dat PSV de allerbeste ooit is. Dat was ook lachen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >