Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Wiel mist kampioensfeest PSG na ruzie met Zlatan

Oh là là! Gregory van der Wiel werd zondag voor de vierde keer op rij kampioen van Frankrijk, maar er is iets vreemds aan de hand. De rechtsback ontbreekt op de foto's van de festiviteiten van Paris Saint-Germain. Het schijnt zelfs dat Van der Wiel vanwege ruzie met Zlatan in de rust al vertrok.

15 maart 2016 - 14:08
UsershyraDesktopajax_dataimagesb41c7189b3505f82b0214cb351d8ea7a_normal
Greg is al sinds 15 mei 2011 onafgebroken nationaal kampioen. © Pro Shots

PSG is zo'n beetje halverwege de competitie al niet meer te achterhalen, dus je zou denken dat het groot feest is. Dat was het ook wel, maar blijkbaar niet voor Van der Wiel. Ondanks een ruststand van 0-3 bij Troyes - PSG brak er onvrede uit in de kleedkamer.

Het ontbreken van Van der Wiel op de kampioenskiekjes zorgde direct voor speculatie. PSG houdt het erop dat de rechtsachter werd gewisseld vanwege een lichte blessure, maar lokale media als Le Parisien en L'Equipe hebben een andere versie van het verhaal.

Beide kranten melden dat Van der Wiel het aan de stok kreeg met Zlatan, nadat de spits hem had aangesproken op het geven van een paar verkeerde ballen. We weten allemaal dat je voorzichtig moet zijn met de Zweedse reus, maar 'Greg' durfde het toch aan om tegengas te geven.

Dat pakte niet helemaal lekker uit, met ruzie als gevolg. Van der Wiel keerde in de tweede helft niet meer terug op het veld. De suggestie wordt gewerkt dat hij bij het vallen van de 0-9 allang niet meer in het stadion aanwezig was.  Er is sindsdien weinig meer van hem vernomen, slechts een foto op  Instagram die werd gemaakt in Amsterdam. Waarom zou je terug naar huis gaan terwijl er een feestje wordt gevierd?

Het is een vraag waar de 28-jarige Van der Wiel zelf geen antwoord op wil geven. Je kunt ook redeneren dat het verhaal nog altijd niet is ontkend. Misschien gebeurt dat nog, misschien is het wel gewoon waar. Er zijn in ieder geval twee bronnen die melding maken van een ruzie tussen Van der Wiel en Zlatan. Ook licht geblesseerd moet het lukken om met de handjes in de lucht op de foto te gaan, zou je denken.

De vraag is wat de toekomst in petto heeft voor de man met drie getatoeëerde sterren op de borst. Van der Wiels contract bij PSG loopt af en beide partijen zijn wel met elkaar in gesprek om dit te verlengen, maar het is ook een beetje raar dat Marquinhos in belangrijke wedstrijden rechtsback speelt terwijl hij eigenlijk centrale verdediger is.

Daar komt nu dus geruzie bovenop. Afijn, we merken het vanzelf wel...

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >