Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek over uitschakeling A1: 'Het is gewoon klote'

Als je een A1-speler voor dit seizoen had gevraagd naar het doel van het voetbaljaar, was de kans groot dat hij ‘de Youth League winnen’ had gezegd. Precies daarom zaten de jonge Ajacieden er dinsdagavond goed doorheen na de uitschakeling in de kwartfinales door Chelsea A1 (1-0).

16 maart 2016 - 10:09
UsershyraDesktopajax_dataimagesa4b993dfe98646304bf89c7c6377fcb9_normal
Van de Beek kan pas over een tijdje denken aan het goede van de Youth League. © Pro Shots

“Het is gewoon klote,” vat Donny van de Beek zijn gevoel krachtig samen voor de camera van Ajax TV. “Op een gegeven moment moeten we terug gaan kijken op het feit dat we ook goede wedstrijden hebben gespeeld dit seizoen. Maar op dit moment balen we gewoon verschrikkelijk dat we eruit liggen.”

“We hadden een doel... Als je dat niet haalt, is dat echt een tik. Maar ja, we zullen toch verder moeten,” aldus Van de Beek, die baalt dat de bal er maar niet in wilde. “Op het laatst hebben we ook nog best wat kansen gehad. Het was gewoon allemaal net-niet.”

Vaclav Cerny, samen met Van de Beek en Appie Nouri het gouden trio van de A1, staat ook met een slecht gevoel voor de camera. “Het voelt niet fijn omdat je weet dat het gewoon klaar is. Zo voelde dat ook vorig jaar. Jammer dat ik dat met de jongens weer moet proeven hoe dat is. Dat is gewoon niet leuk. Het voelt gewoon niet lekker.”

Voor het feit dat Chelsea uiteindelijk aan het langste eind trok, heeft Cerny een simpele verklaring. “Zij hebben een goal gemaakt en wij niet. Dat is makkelijk, maar zo is het wel. Zij hadden niet zo veel kansen nodig om te scoren.”

“Wij hadden in de eerste helft, ikzelf ook, kansen. Die moet ik gewoon afmaken,” is de Tsjech zelfkritisch. “In de tweede helft hebben we ook nog een paar goede mogelijkheden gehad. Op het einde hadden we ze goed onder druk, we hadden ze op hun helft, dan moet er een doelpunt vallen.”

Waar de spelers dus vooral balen is trainer Gery Vink, door de teleurstelling heen, stiekem ook wel een beetje tevreden. “Ik denk dat iedereen eruit gehaald heeft wat erin zat. De eerste helft was zeer dominant. Volgens onze filosofie, met veel druk naar voren. Het ritme van spelen zag er zeer goed uit. In de tweede helft hebben we iets te weinig gecreëerd, maar ik denk dat we goed overeind zijn gebleven.”

Dan was er nog de kwestie van de afgekeurde 1-1. Vince Gino Dekker krulde vlak voor tijd een hoekschop direct in het doel. Maar volgens de scheidsrechter hinderde Kaj Sierhuis de keeper van Chelsea. Sierhuis: “In mijn beleving deed ik niets verkeerd. Ik sprong gewoon omhoog en de keeper grabbelde. In de eredivisie of de Premier League was het zeker een goal geweest. Hier helaas niet.”

Vink sluit toch nog positief af. “Ik denk niet dat de jongens op dit moment bij de pakken neer moeten zitten met de ontwikkeling die ze op dit moment doormaken. Deze situatie is leerzaam.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >