Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uitduel Ajax met Heerenveen wellicht dagje verplaatst

Het is de vraag wanneer de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen precies wordt gespeeld. Het was de bedoeling om woensdag 20 april aan te treden in het Abe Lenstra Stadion, maar het kan ook best eens donderdag de 21ste worden. Er ligt bij Heerenveen een verzoek van de KNVB.

14 maart 2016 - 14:30
UsershyraDesktopajax_dataimages10cb5c2dc8f1a81da2420b51f5416738_normal
Alle facetten van het moderne voetbal zijn weer van toepassing. © Pro Shots

De wedstrijd tegen Heerenveen staat al sinds de presentatie van het competitieschema gepland voor woensdag de 20ste, dus wat is er aan de hand? Het heeft te maken met de KNVB-bekerfinale, weten wij van de Supportersvereniging Ajax. Daar heeft Feyenoord zich voor geplaatst en de Rotterdammers krijgen evenveel rust als tegenstander FC Utrecht, dat ook op woensdag voetbalt.

Als Feyenoord een dagje eerder in actie komt tegen Heracles Almelo, dan speelt zowel Ajax als Feyenoord op woensdag. Je raadt het al: dat heeft Fox liever niet, want dat pakt slecht uit voor de kijkcijfers. Hoe meer spreiding onder de topclubs, des te beter. Zo luidt de redenatie in tv-land.

Vooralsnog ligt de lokale driehoek in Friesland dwars vanwege de donderdagse koopavond en dan wil men niet ook nog eens 1250 Ajacieden over de vloer hebben. We tikken dit bericht vooral zodat de uitsupporters op de hoogte zijn. Als je de donderdag nu nog kunt vrijhouden, is dat misschien maar even beter.

Er is trouwens ook nieuws over de vervoersregeling. Die is hetzelfde als de laatste jaren... Niet al te best dus. We moeten weer omwisselen langs de A6, bij het tankstation ter hoogte van Wellerzand. Er is vanuit Friesland al diverse keren beterschap beloofd, maar ondanks even verhitte als kansloze discussies wordt die belofte opnieuw niet nagekomen.

Aangezien de aftrap van Heerenveen - Ajax om 20.45 uur is en we toch echt bijtijds die kant op moeten, kan het wel eens druk zijn op de weg. Het valt te hopen dat er geen ongelukken gebeuren. Het is al een paar keer gebeurd dat het parkeerterrein volliep en auto's op de vluchtstrook moesten aansluiten.

SV Ajax en Ajax zelf hebben eens te meer gewaarschuwd voor mogelijk onveilige situaties, maar dat veranderde niets aan de vervoersregeling...

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >