Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tete betaalt deel nieuwbouw kantine van amateurclub

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: we vinden het tof als voetballers niet vergeten waar ze vandaan komen. We gaven vorige week complimenten aan Jasper Cillessen, hij hielp de harde kern van NEC bij een veiling. Het is nu de beurt aan Kenny Tete, ook hij verdient complimenten. De verdediger helpt zijn amateurclub Zeeburgia.

16 maart 2016 - 15:05
UsershyraDesktopajax_dataimagesd49d43c5dc6d2e2e3aec20ed54f082b7_normal
Misschien heeft Tete dit wel geleerd bij Zeeburgia. © Pro Shots

Zeeburgia is een begrip in Amsterdam en misschien zelfs wel in Nederland. De club uit de Watergraafsmeer leverde de afgelopen tien jaar naar eigen zeggen meer dan driehonderd talenten af aan profclubs. Onder hen ook Kenny Tete.

De rechtsback, die op dit moment herstelt van een zware enkelblessure, werd al rond zijn negende opgepikt door Ajax. Toch is hij zijn amateurclub niet vergeten. Tete heeft een donatie gedaan voor de bouw van een nieuwe kantine.

Iedereen die wel eens tegen Zeeburgia heeft gevoetbald, weet dat de club al jaren toe is aan een nieuwe kantine. Die kwam er maar niet door onduidelijkheid over waar in de stad de club zou moeten gaan voetballen.

Nadat werd besloten dat de club op de vertrouwde plek bleef, bleken de verbouwingsplannen te duur. Dat is nu allemaal opgelost en maandag wordt de eerste steen gelegd. We hebben even doorgeklikt op de website van Zeeburgia en de plannen zien er erg goed uit.

Naast de financiële bijdrage is Tete samen met oud-Ajacied Ouasim Bouy en Oussama Tannane het boegbeeld van de campagne ‘Rebelz’ van Zeeburgia. We lezen dat dat staat voor het imago van de club: rauw, echt, hard werken, kansen creëren en niets cadeau krijgen.

Als onderdeel van de campagne komt er een afbeelding van Tete in een van de kleedkamers. De verdediger is daar blij mee. "Door mijn afbeelding in de nieuwe kleedkamer wil ik de jongens die nu bij Zeeburgia laten zien dat het mogelijk is om hun droom waar te maken."

Mocht je nou denken: Zeeburgia, had Sjaak Swart daar niet ook wat mee te maken? Klopt, Mister Ajax traint samen met onder anderen Freek de Jonge en Stanley Menzo twee keer per week op een veldje van de club.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >