Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Synchroonpuntverlies met PSV volgens De Boer geen toeval

Wat is dat toch... Verspeelt PSV punten, doet Ajax dat ook. Dat gebeurde in december. PSV verloor van Roda JC, Ajax deed een dag later hetzelfde tegen FC Utrecht en afgelopen weekend deed Ajax weer aan synchroonpuntverlies met PSV. Volgens Frank de Boer is dat geen toeval.

16 maart 2016 - 15:44

“Toeval? Er gebeurt toch iets in je hoofd. Dat moet je een plek geven,” zegt de trainer voor de camera van Ajax TV. “Natuurlijk geeft het je een bepaalde druk, want het geeft het gevoel: we moeten. Op dit moment hebben we dat nog niet goed gedaan.”

Tijdens de onderlinge ontmoeting van zondag kan Ajax in ieder geval geen last hebben van deze druk, zegt De Boer “Dat is natuurlijk een heel andere wedstrijd. Voor PSV ligt er net zoveel druk op als voor ons.”

Toch blijft het zonde dat Ajax zondag niet als koploper afreist naar Eindhoven. Het puntverlies tegen NEC (2-2) maakt misschien nog wel meer dan PSV - Ajax het verschil in de titelrace. “Ik had het gevoel dat als we deze wedstrijd hadden gewonnen en je had niet gewonnen bij PSV, dat je dan nog een heel grote kans had.”

“Als je nu verliest, is het ineens vier punten, dan mogen zij er een verliezen. Dat is gewoon heel jammer, dat we dat hebben laten liggen. Anderzijds presteer je onder hoge druk vaak het best, dus laten we daar maar vanuit gaan.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >