Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Swart narrig door PSV'er Langeler: 'Wat een babbels'

Kom niet aan Ajax, want dan kom je aan Sjaak Swart. Als je nare dingen hebt geroepen, kan het gebeuren dat je antwoord krijgt van Mister Ajax. Swart ving op dat Art Langeler (PSV) de A-junioren van Ajax nogal arrogant vond. “Wat een babbels heeft hij, ongelooflijk.”

07 maart 2016 - 12:53

Laten we direct even opmerken dat de uitspraken van Langeler niet overdreven veel aandacht waard zijn, maar de reactie van Swart (77) is te mooi om te laten liggen. Er spreekt passie, clubliefde en meer van dat uit. Eigenlijk alles wat een normale supporter ook heeft, zonder dat-ie 603 keer het Ajaxshirt droeg.

“Je moet geen verkeerde woorden over Ajax zeggen, dan word ik narrig,” vertelt Swart aan Harry Vermeegen, die namens Voetbalflitsen een cameraatje vasthoudt. “Die hoofd jeugdopleiding van PSV, Art Langeler... wat die voor babbels heeft, is ongelooflijk.”

“Dan winnen ze eindelijk een wedstrijdje... Als je alleen wakker ligt van Ajax en je verliest de eerste drie wedstrijden, dan heeft het natuurlijk weinig nut,” vervolgt Swart. PSV A1 was onlangs met 4-0 te sterk voor Ajax A1 en Langeler vond het prachtig dat de arrogantie van de Ajaxtalenten – inmiddels weer koploper – was afgestraft.

Swart kan zich er weinig bij voorstellen. “Ik zal het je vertellen: Amsterdamse bluf heeft Ajax altijd gehad en dat moet er altijd blijven. Een beetje bluf mag toch wel? Dat hebben ze in Eindhoven te weinig, ze kunnen nog een voorbeeld aan ons nemen.”

Mister Ajax heeft wijze raad voor Langeler, die kandidaat is trainer te worden van sc Heerenveen. “Dat kan-ie ook maar het beste doen. Zulke teksten houd ik niet van, zeker niet als je hoofd jeugdopleiding bent bij PSV. PSV is ook een mooie club, maar dat gaat hij verpesten zo. Wij praten zo ook niet over hen, even normaal blijven doen. Op de plaats rust.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >